kanapki z kiełbasą i serem na szaszłykach

tak świąteczne i pyszne, że chcesz więcej!!! Jeśli mówimy o przekąskach, kanapki są świetnymi opcjami. Powiedz mi, co jest lepszego niż chrupiąca kromka białego chleba z delikatnym serem, wędzoną kiełbasą, soczystym ogórkiem i czarną oliwką na zakończenie?!
Pirko RitaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 34 % 13 g
tłuszcze 39 % 15 g
węglowodany 26 % 10 g
320 kcal
IG: 11 / 0 / 89

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Weź bułkę lub biały chleb, użyj noża, aby wyciąć małe kwadraty. Mam kwadraty nieco mniejsze niż 4 cm, a mianowicie 3,8 cm Rozmiar można zmienić, ale należy pamiętać, że kanapki nie mogą być zbyt duże (nie będą to kanapki, ale kanapka już), ale te kanapki również nie będą działać bardzo małe (z powodu ogórka). Kawałki są lekko suszone w piekarniku rozgrzanym do 180ºC przez 5 minut, aby były chrupiące na zewnątrz, ale miękkie w środku.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Teraz pokrój plastry sera w taki sam sposób, jak kwadraty, powinny mieć ten sam rozmiar. Ogórek umyć, osuszyć i pokroić w cienkie paski na krajalnicy, aby później były łatwe w obróbce i dobrze się wyginały. Używaj również kiełbasy do krojenia, a także sera, ponieważ takie kanapki będą wyglądać schludniej.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Teraz, gdy wszystkie składniki są już przygotowane, przejdźmy bezpośrednio do złożenia kanapek. Chrupiące kawałki bułki lekko posmaruj odrobiną masła, aby kanapki były bardziej delikatne. Połóż kwadrat sera na każdym kawałku.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Teraz Złóż kolejną część kanapki. Aby to zrobić, weź szpikulec (najlepiej bambusowy lub Drewniany, plastikowe "wybaczą" danie i wyglądają tanio) i posadź na nim oliwkę (użyj oliwek bez pestek). Teraz posadź ogórek falami. Złóż kawałek kiełbasy na pół, a następnie ponownie na pół, a także połóż na szpikulcu. Wykonaj tę procedurę ze wszystkimi szaszłykami i produktami, które należy zasadzić.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Weź szpikulec ze wszystkimi nałożonymi na niego składnikami i wbij kawałek bułki serowej w środek. Powtórz tę procedurę z pozostałymi szaszłykami i kwadratami bułki serowej.

należy pamiętać, że wykonując krok numer 1, należy uważnie obserwować, aby kwadraty bułki nie wyschły, ponieważ każdy piekarnik jest inny i piecze inaczej. Radzę po przygotowaniu takich kanapek natychmiast podać je do stołu, aby kawałki bułki nie zmiękły (z oleju), ogórek nie miał czasu na podanie soku i aby wszystkie produkty nie pękły. I jeszcze jedno. Zrób więcej, to bardzo mała porcja, odpowiednia tylko w przypadku romantycznej kolacji.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Świeże ogórki - 15   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser "stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser"aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Oliwki - 166   kcal/100g
  • Kiełbasa wędzona - 507   kcal/100g
  • Baton - 273   kcal/100g

Podobne przepisy