skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Weź bułkę lub biały chleb, użyj noża, aby wyciąć małe kwadraty. Mam kwadraty nieco mniejsze niż 4 cm, a mianowicie 3,8 cm Rozmiar można zmienić, ale należy pamiętać, że kanapki nie mogą być zbyt duże (nie będą to kanapki, ale kanapka już), ale te kanapki również nie będą działać bardzo małe (z powodu ogórka). Kawałki są lekko suszone w piekarniku rozgrzanym do 180ºC przez 5 minut, aby były chrupiące na zewnątrz, ale miękkie w środku.
Krok 2:
Teraz pokrój plastry sera w taki sam sposób, jak kwadraty, powinny mieć ten sam rozmiar. Ogórek umyć, osuszyć i pokroić w cienkie paski na krajalnicy, aby później były łatwe w obróbce i dobrze się wyginały. Używaj również kiełbasy do krojenia, a także sera, ponieważ takie kanapki będą wyglądać schludniej.
Krok 3:
Teraz, gdy wszystkie składniki są już przygotowane, przejdźmy bezpośrednio do złożenia kanapek. Chrupiące kawałki bułki lekko posmaruj odrobiną masła, aby kanapki były bardziej delikatne. Połóż kwadrat sera na każdym kawałku.
Krok 4:
Teraz Złóż kolejną część kanapki. Aby to zrobić, weź szpikulec (najlepiej bambusowy lub Drewniany, plastikowe "wybaczą" danie i wyglądają tanio) i posadź na nim oliwkę (użyj oliwek bez pestek). Teraz posadź ogórek falami. Złóż kawałek kiełbasy na pół, a następnie ponownie na pół, a także połóż na szpikulcu. Wykonaj tę procedurę ze wszystkimi szaszłykami i produktami, które należy zasadzić.
Krok 5:
Weź szpikulec ze wszystkimi nałożonymi na niego składnikami i wbij kawałek bułki serowej w środek. Powtórz tę procedurę z pozostałymi szaszłykami i kwadratami bułki serowej.
należy pamiętać, że wykonując krok numer 1, należy uważnie obserwować, aby kwadraty bułki nie wyschły, ponieważ każdy piekarnik jest inny i piecze inaczej. Radzę po przygotowaniu takich kanapek natychmiast podać je do stołu, aby kawałki bułki nie zmiękły (z oleju), ogórek nie miał czasu na podanie soku i aby wszystkie produkty nie pękły. I jeszcze jedno. Zrób więcej, to bardzo mała porcja, odpowiednia tylko w przypadku romantycznej kolacji.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Świeże ogórki - 15 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser "stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser"aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Oliwki - 166 kcal/100g
- Kiełbasa wędzona - 507 kcal/100g
- Baton - 273 kcal/100g