skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Krem.
Krok 2:

Cukier zmiel miękkim masłem.
Krok 3:

Dodaj twarożek, śmietanę i cukier waniliowy do masła. Jeśli twaróg jest grudkami, ugniataj masę blenderem.
Krok 4:

Następnie ubij wszystko mikserem, aż będzie gładkie.
Krok 5:

Warstwa ciasteczek
Krok 6:

Połącz mleko z cukrem pudrem i wymieszaj. Proszek powinien całkowicie się rozpuścić.
Krok 7:

Szybko zanurz każde ciastko w mleku, aby nie miało czasu na namoczenie.
Krok 8:

Ułóż ciasteczka w jednej warstwie w formie wyłożonej folią spożywczą. Mam formularz 15 na 25.
Krok 9:

Nałóż cienką warstwę kremu twarogowego na wierzch. Powtarzaj warstwy aż skończą się składniki.
Krok 10:

Górna warstwa powinna być kremem twarogowym. Schłodzić ciasto w lodówce przez godzinę.
Krok 11:

Lukier.
Krok 12:

Połam czekoladę na kawałki i rozpuść w łaźni wodnej. W razie potrzeby możesz dodać trochę skondensowanego mleka i wymieszać. Lukier powinien być dobrze stopiony i swobodnie wylewać. Jeśli masa okaże się gęsta, możesz dodać do niej trochę mleka, uzyskując pożądaną konsystencję.
Krok 13:

Polej ciasto lukrem i wygładź. Wstaw do lodówki na noc.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Ciasteczka kawowe - 589 kcal/100g
- Ciasteczka waflowe - 540 kcal/100g
- Ciasteczka Kurabye - 489 kcal/100g
- Kremowe ciasteczka - 510 kcal/100g
- Ciasteczka czekoladowe - 406 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Czekolada 70 % - 539 kcal/100g
- Ciemna czekolada - 539 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g



