skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Rozmrażamy Serce wieprzowe, dobrze spłukujemy i napełniamy wodą, solimy i gotujemy do miękkości, około 1,5 godziny. Podczas gotowania nie zapomnij usunąć piany. Gotowe serce zostawiamy w bulionie do ostygnięcia, dzięki czemu będzie bardziej soczyste i miękkie.
Krok 2:
Posiekaj obraną cebulę na pół pierścienia.
Krok 3:
Weź szklankę wody, dodaj 1 łyżkę octu, 1 łyżeczkę soli i cukru, wymieszaj, aby sól i cukier całkowicie się rozpuściły. Wlać cebulę i marynować przez 20-30 minut.
Krok 4:
W sercu wycinamy tłuszcz, duże naczynia i kroimy w paski.
Krok 5:
Wyciśnij marynowaną cebulę z wody i dodaj do serca.
Krok 6:
Sól sałatkową, dodaj pieprz, majonez, drobno posiekaną natkę pietruszki i czosnek. Mieszać. Pozostaw sałatkę na 2 godziny w lodówce.
serce jest bardzo przydatnym produktem, jeśli przycina się tłuszcz, to samo mięso serce jest uważane za dietetyczne. Ponadto zawiera dużą liczbę przydatnych pierwiastków śladowych, witamin z grupy B, PP, E i minerałów. Jest bardzo przydatny dla osób starszych, z anemią i chorobami układu sercowo-naczyniowego.
ponieważ serce jest dużym mięśniem, gotuje się przez długi czas (1,5-2 godziny), więc radzę zająć się tym wcześniej. A jeśli serce nie zostanie wyjęte z bulionu, ale pozwoli mu się w nim ochłodzić, serce będzie miękkie i soczyste. Dlatego radzę ugotować go poprzedniej nocy, aby pozostawić do ostygnięcia na noc w bulionie. A rano szybko przygotuj sałatkę.
sałatka z serca wieprzowego z marynowaną cebulą wymaga niewielkiej ilości produktów. Tak więc, jeśli kupiłeś niespodziewanie dla siebie serce wieprzowe i nie wiesz, co z niego ugotować, możesz ugotować ten przepis. Każdy i zawsze ma te produkty!
ten przepis można również przygotować z serca wołowego, pamiętaj tylko, że jest on prawie dwa razy większy niż wieprzowina, co oznacza, że będzie gotowany dłużej. A pod względem smaku nie różni się niczym.
czosnek w tym przepisie kładziemy na życzenie, dodaje pikantności potrawie, ale sałatka będzie pyszna bez niej.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Serce wieprzowe - 118 kcal/100g