Sałatka z serca wieprzowego z marynowaną cebulą

sałatka jest pyszna, zdrowa i wcale nie skomplikowana. Sałatka z serca wieprzowego z marynowaną cebulą jest po prostu gotowana. Aby go przygotować, potrzebujesz minimum produktów i pomimo całej prostoty sałatka okazuje się bardzo delikatna, soczysta, a jednocześnie dietetyczna.

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 45 % 10 g
tłuszcze 32 % 7 g
węglowodany 23 % 5 g
127 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 12 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Rozmrażamy Serce wieprzowe, dobrze spłukujemy i napełniamy wodą, solimy i gotujemy do miękkości, około 1,5 godziny. Podczas gotowania nie zapomnij usunąć piany. Gotowe serce zostawiamy w bulionie do ostygnięcia, dzięki czemu będzie bardziej soczyste i miękkie.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Posiekaj obraną cebulę na pół pierścienia.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Weź szklankę wody, dodaj 1 łyżkę octu, 1 łyżeczkę soli i cukru, wymieszaj, aby sól i cukier całkowicie się rozpuściły. Wlać cebulę i marynować przez 20-30 minut.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    W sercu wycinamy tłuszcz, duże naczynia i kroimy w paski.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wyciśnij marynowaną cebulę z wody i dodaj do serca.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Sól sałatkową, dodaj pieprz, majonez, drobno posiekaną natkę pietruszki i czosnek. Mieszać. Pozostaw sałatkę na 2 godziny w lodówce.

serce jest bardzo przydatnym produktem, jeśli przycina się tłuszcz, to samo mięso serce jest uważane za dietetyczne. Ponadto zawiera dużą liczbę przydatnych pierwiastków śladowych, witamin z grupy B, PP, E i minerałów. Jest bardzo przydatny dla osób starszych, z anemią i chorobami układu sercowo-naczyniowego.
ponieważ serce jest dużym mięśniem, gotuje się przez długi czas (1,5-2 godziny), więc radzę zająć się tym wcześniej. A jeśli serce nie zostanie wyjęte z bulionu, ale pozwoli mu się w nim ochłodzić, serce będzie miękkie i soczyste. Dlatego radzę ugotować go poprzedniej nocy, aby pozostawić do ostygnięcia na noc w bulionie. A rano szybko przygotuj sałatkę.
sałatka z serca wieprzowego z marynowaną cebulą wymaga niewielkiej ilości produktów. Tak więc, jeśli kupiłeś niespodziewanie dla siebie serce wieprzowe i nie wiesz, co z niego ugotować, możesz ugotować ten przepis. Każdy i zawsze ma te produkty!
ten przepis można również przygotować z serca wołowego, pamiętaj tylko, że jest on prawie dwa razy większy niż wieprzowina, co oznacza, że będzie gotowany dłużej. A pod względem smaku nie różni się niczym.
czosnek w tym przepisie kładziemy na życzenie, dodaje pikantności potrawie, ale sałatka będzie pyszna bez niej.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Serce wieprzowe - 118   kcal/100g

Podobne przepisy