skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak gotować płatki owsiane z jagodami w mleku? Przygotuj jedzenie. Weź dowolne płatki-odpowiednie są zarówno natychmiastowe, jak i długie gotowanie. To zależy od Twoich preferencji, wziąłem z czasem gotowania 5 minut. Zawartość tłuszczu w mleku może być dowolna. Najważniejsze jest to, że mleko jest smaczne i naturalne. Jagody nadają się zarówno świeże, jak i mrożone — nie można ich wcześniej rozmrażać. Ich zestaw może być również dowolny.
Krok 2:
Wlej mleko do rondla lub rondla odpowiedniego do gotowania owsianki-lepiej, jeśli ma grube dno i nie jest emaliowane. Postaw garnek na ogniu i zagotuj na średnim ogniu. Dodaj cukier, sól i płatki owsiane, wymieszaj. Spraw, aby ogień był mały i pozostaw owsiankę do ugotowania.
Krok 3:
Mieszaj ją od czasu do czasu. Jeśli masz mrożone jagody, wlej je do owsianki po kilku minutach gotowania. Jeśli świeże, to na samym końcu. Wziąłem truskawki, maliny i jeżyny, ale ogólnie zrobi to wszystko, bez pestek. Jeśli same jagody są kwaśne, zwiększ ilość cukru.
Krok 4:
Gotuj owsiankę na małym ogniu — aż będzie miękka-płatki powinny stać się miękkie, a sama owsianka zgęstnieje. Zacznij od czasu wskazanego na pudełku płatków owsianych. Nie zapomnij go wymieszać. Gdy owsianka będzie gotowa, wyłącz ogień i włóż do niej masło.
Krok 5:
Wymieszaj, przykryj garnek pokrywką i pozwól owsiance parzyć przez około 10 minut — płatki owsiane są dodatkowo Pocone i wchłaniają olej. Podawaj owsiankę do stołu. Smacznego!
taką owsiankę można gotować i po prostu na wodzie-otrzymasz wspaniałą chudą opcję. Zamiast masła dodaj pastę orzechową.
ważne! Aby Dania owsiane były zawsze smaczne, a także Przeczytaj wszystkie sekrety wyboru i przygotowania w artykule o płatkach owsianych i Herkulesie .
zamiast cukru można użyć słodzika, który nie boi się obróbki cieplnej.
jak wybrać idealny garnek do zupy, owsianki lub marynowania ogórków przeczytaj artykuł o patelniach.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Płatki owsiane - 305 kcal/100g
- Herkules surowy - 390 kcal/100g