skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Wędzone skrzydełka z kurczaka kroimy na stawy na trzy części, usuwamy końcówki.
Krok 2:
Rozłóż skrzydła na patelni, zalej zimną wodą i umieść na średnim ogniu. Gdy woda się zagotuje i piana wzrośnie, spuść cały płyn. Na tym etapie możesz spłukać patelnię, aby była czysta, bez pozostałości piany na ścianach. Nawiasem mówiąc, spłucz również skrzydła pod bieżącą wodą. Następnie wlej świeżą wodę w tej samej ilości. Ponownie podpalamy patelnię i doprowadzamy zawartość do wrzenia.
Krok 3:
Podczas gotowania bulionu przygotuj warzywa. Obierz ziemniaki i pokrój jak zwykle na zupę. Obierz i posiekaj cebulę. Obierz i zetrzyj marchewki na grubej tarce.
Krok 4:
Gdy bulion się zagotuje, wyjmij skrzydła i wlej przygotowane ziemniaki. Rosół solimy do smaku, dodajemy przyprawy (u mnie & quot; do zupy & quot;). Doprowadź wszystko do wrzenia i gotuj przez 10 minut. Smakujemy zupę, jeśli to konieczne, dodajemy sól lub trochę więcej przypraw.
Krok 5:
Podczas gotowania ziemniaków ugotujemy smażenie. Wlej rafinowany olej roślinny na patelnię, podgrzej go i najpierw rozłóż cebulę, smaż przez 3 minuty, a następnie wlej marchewkę. Dusić warzywa mieszając na umiarkowanym ogniu przez 10 minut. W tym czasie powinny stać się miękkie i dobrze przyprawione.
Krok 6:
Rozetrzyj ser topiony na grubej tarce.
Krok 7:
10 minut po ugotowaniu bulionu z ziemniakami wlej smażenie warzyw na patelnię, zwróć skrzydła i wlej stopiony ser. Gotuj na małym ogniu z rzadkim mieszaniem, aż ser całkowicie się rozpuści. Wyłącz ogień i pozwól zupie zaparzyć. Podczas serwowania zupę można posypać posiekanymi świeżymi ziołami: zieloną cebulą, koperkiem lub natką pietruszki.
do zupy można podawać świeży biały, szary lub brązowy chleb lub dodatkowo posmarować go masłem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal / 100g
- Ser"Wiola" - 307 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Skrzydełka z kurczaka - 186 kcal/100g