zupa ze skrzydełkami wędzonymi

aromatyczna zupa na lunch-apetyczna, sycąca i prosta. To danie jest pyszne nie tylko świeże, ale także następnego dnia. Przygotowanie go nie jest trudne i krótkotrwałe, a wynik jest niesamowity, zwłaszcza jeśli lubisz zupy serowe z wędzonym posmakiem. Osobiście bardzo podobała mi się ta zupa, podobnie jak moi domownicy, którzy poprosili o suplement. Najważniejsze jest, aby wybrać świeże wędzone skrzydełka z kurczaka, aby smak potrawy cię nie zawiódł.
sharlisAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 3 g
tłuszcze 36 % 5 g
węglowodany 43 % 6 g
63 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 D 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Wędzone skrzydełka z kurczaka kroimy na stawy na trzy części, usuwamy końcówki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Rozłóż skrzydła na patelni, zalej zimną wodą i umieść na średnim ogniu. Gdy woda się zagotuje i piana wzrośnie, spuść cały płyn. Na tym etapie możesz spłukać patelnię, aby była czysta, bez pozostałości piany na ścianach. Nawiasem mówiąc, spłucz również skrzydła pod bieżącą wodą. Następnie wlej świeżą wodę w tej samej ilości. Ponownie podpalamy patelnię i doprowadzamy zawartość do wrzenia.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Podczas gotowania bulionu przygotuj warzywa. Obierz ziemniaki i pokrój jak zwykle na zupę. Obierz i posiekaj cebulę. Obierz i zetrzyj marchewki na grubej tarce.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Gdy bulion się zagotuje, wyjmij skrzydła i wlej przygotowane ziemniaki. Rosół solimy do smaku, dodajemy przyprawy (u mnie & quot; do zupy & quot;). Doprowadź wszystko do wrzenia i gotuj przez 10 minut. Smakujemy zupę, jeśli to konieczne, dodajemy sól lub trochę więcej przypraw.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Podczas gotowania ziemniaków ugotujemy smażenie. Wlej rafinowany olej roślinny na patelnię, podgrzej go i najpierw rozłóż cebulę, smaż przez 3 minuty, a następnie wlej marchewkę. Dusić warzywa mieszając na umiarkowanym ogniu przez 10 minut. W tym czasie powinny stać się miękkie i dobrze przyprawione.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Rozetrzyj ser topiony na grubej tarce.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    10 minut po ugotowaniu bulionu z ziemniakami wlej smażenie warzyw na patelnię, zwróć skrzydła i wlej stopiony ser. Gotuj na małym ogniu z rzadkim mieszaniem, aż ser całkowicie się rozpuści. Wyłącz ogień i pozwól zupie zaparzyć. Podczas serwowania zupę można posypać posiekanymi świeżymi ziołami: zieloną cebulą, koperkiem lub natką pietruszki.

do zupy można podawać świeży biały, szary lub brązowy chleb lub dodatkowo posmarować go masłem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser"megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal / 100g
  • Ser"Wiola" - 307   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Skrzydełka z kurczaka - 186   kcal/100g

Podobne przepisy