skład / składniki
metoda gotowania
1. Wlej kaszę jaglaną do miski, napełnij wodą, umyj. Opróżnij brudną wodę, powtórz procedurę kilka razy, aż woda będzie czysta.
2. Wlać bulion do rondla, wysłać do ognia, doprowadzić do wrzenia. Rozprowadź umytą proso we wrzącym bulionie i gotuj do miękkości.
3. Moja wieprzowina, sucha, pokrojona na kawałki. Smażyć pod zamkniętą pokrywką na oleju roślinnym.
4. Obierz cebulę, pokrój w drobną kostkę, rozłóż na mięsie. Obierz czosnek, przepuść przez prasę, wyślij po cebuli. Marchewki obieramy, myjemy, grubo kroimy, wkładamy na patelnię do pozostałych składników.
5. Mięso solimy i pieprzymy, doprawiamy papryką, trzymamy w ogniu do całkowitego ugotowania, po czym łączymy z kaszą jaglaną, mieszamy.
6. Rozłóż kaszę jaglaną w porcjach, dodaj masło, udekoruj naczynie świeżą natką pietruszki na wierzchu.
jedz dla zdrowia!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Kasza jaglana - 335 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Rosół z kurczaka - 19 kcal/100g