zupa z udka z kurczaka

bogaty i aromatyczny! Zupa doda sił i poprawi zdrowie! Zupa z udka z kurczaka zachwyci rodzinę smakiem i aromatem. Ponieważ zupa może nie być zbyt nasycona z nóg, nie trzeba dodawać dużo wody. Jeśli zastosujesz się do zaleceń przedstawionych w przepisie, rezultatem będzie bogaty bulion z dużą ilością mięsa. Świeża kolendra idealnie uzupełni to danie. W Azji taka zupa jest uważana nie tylko za danie kulinarne, ale także za lekarstwo, ponieważ dodaje siły i zwiększa odporność.
KarmelekAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 60 % 15 g
tłuszcze 36 % 9 g
węglowodany 4 % 1 g
142 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 15 min

1. Umyj udka z kurczaka i włóż do miski Multicooker.

2. Umyj zieloną cebulę, pokrój na duże kawałki o długości 4-5 cm.

3. Obierz imbir, pokrój na pół.

4. Dodaj cebulę i imbir do kurczaka.

5. Wlej wodę, aby jej poziom był o kilka cm wyższy niż kurczak, nie potrzebujesz zbyt dużo wody, w przeciwnym razie zupa nie będzie zbyt nasycona smakiem.

6. Trochę soli. Nie ma potrzeby stosowania dużej ilości soli-w razie potrzeby lepiej dodać więcej soli na końcu.

7. Włącz tryb "Zupa", czas to godzina. Mięso powinno stać się bardzo miękkie, dosłownie nie trzymać się Kości.

8. Posmakuj bulionu, w razie potrzeby dodaj sól.

podawaj zupę ze świeżymi gałązkami kolendry.

smacznego i dobrego zdrowia!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Udka z kurczaka - 158   kcal/100g

Podobne przepisy