zupa z udka z kurczaka
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Umyj udka z kurczaka i włóż do miski Multicooker.
2. Umyj zieloną cebulę, pokrój na duże kawałki o długości 4-5 cm.
3. Obierz imbir, pokrój na pół.
4. Dodaj cebulę i imbir do kurczaka.
5. Wlej wodę, aby jej poziom był o kilka cm wyższy niż kurczak, nie potrzebujesz zbyt dużo wody, w przeciwnym razie zupa nie będzie zbyt nasycona smakiem.
6. Trochę soli. Nie ma potrzeby stosowania dużej ilości soli-w razie potrzeby lepiej dodać więcej soli na końcu.
7. Włącz tryb "Zupa", czas to godzina. Mięso powinno stać się bardzo miękkie, dosłownie nie trzymać się Kości.
8. Posmakuj bulionu, w razie potrzeby dodaj sól.
podawaj zupę ze świeżymi gałązkami kolendry.
smacznego i dobrego zdrowia!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Udka z kurczaka - 158 kcal/100g