norweska zupa z łososia ze śmietaną
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
1. Zagotuj wodę.
2. Obierz cebulę i ziemniaki. Pokrój ziemniaki w dużą kostkę, cebulę w cienkie półpierścienie. Pokrój rybę w kostkę.
3. Gdy woda się zagotuje-dodaj ziemniaki z cebulą, liść laurowy i gotuj, aż ziemniaki będą gotowe.
4. Dodaj rybę i gotuj przez 10 minut.
5. Zdejmij zupę z ognia, dodaj śmietanę, odstaw na 5 minut.
6. Do smaku dodaj sól i podawaj.
możesz zmiażdżyć zielenią.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Łosoś na parze - 197 kcal/100g
- Łosoś gotowany - 189 kcal/100g
- Łosoś świeży - 140 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal / 100g




