Norweska zupa z łososia ze śmietaną

szybka, prosta i łatwa zupa! Pachnące i pyszne! Taka zupa to wręcz przysmak! Nie wiem, kto jak, ale mogę tak często gotować i jeść i jakoś się nie nudzić!
FosterAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 38 % 3 g
tłuszcze 25 % 2 g
węglowodany 38 % 3 g
46 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

1. Zagotuj wodę.
2. Obierz cebulę i ziemniaki. Pokrój ziemniaki w dużą kostkę, cebulę w cienkie półpierścienie. Pokrój rybę w kostkę.
3. Gdy woda się zagotuje-dodaj ziemniaki z cebulą, liść laurowy i gotuj, aż ziemniaki będą gotowe.
4. Dodaj rybę i gotuj przez 10 minut.
5. Zdejmij zupę z ognia, dodaj śmietanę, odstaw na 5 minut.
6. Do smaku dodaj sól i podawaj.
możesz zmiażdżyć zielenią.
miłego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Łosoś na parze - 197   kcal/100g
  • Łosoś gotowany - 189   kcal/100g
  • Łosoś świeży - 140   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal / 100g

Podobne przepisy