skład / składniki
metoda gotowania
wołowina to wystarczająco złożone mięso, które należy odpowiednio wybrać. Jeśli chodzi o gulasz, nie oszczędzaj - preferujemy polędwicę lub miąższ. Po umyciu i wysuszeniu kawałka suchymi ręcznikami pozbywamy go folii i żył.
krojenie to drugi ważny etap, od którego zależy, czy gulasz rozpłynie się w ustach, czy też podczas kolacji będziesz musiał podjąć wysiłek żucia. Konieczne jest odcięcie mięsa od dużego kawałka dużym kółkiem, jak na kotletach, i tylko w poprzek włókien. Następnie kroimy każde koło na małe kawałki.
w dużej misce połącz odpowiednio pokrojoną wołowinę z mąką. Dobrze wymieszaj, aby każdy kawałek był pokryty nim ze wszystkich stron. Zapewni to natychmiastowe pieczenie mięsa i zachowanie soku w kawałkach,a tym samym ich miękkość.
podgrzej patelnię olejem roślinnym, aż będzie gorąca. Przygotowaną wołowinę smażymy małymi porcjami, ciągle mieszając i zapewniając taki sam stopień wysmażenia z każdej strony.
gdy tylko całe mięso zostanie usmażone, włóż je z powrotem na patelnię, dodaj pieczarki pokrojone w talerze, drobno posiekany czosnek, cebulę pokrojoną w drobną kostkę i paprykę. Dusić, ciągle mieszając, aż cebula stanie się przezroczysta i miękka.
dodaj pomidory do własnego soku (jeśli są całe, należy je najpierw pokroić na kilka kawałków) i bulion, dusić na małym ogniu przez 20-30 minut - aż wołowina będzie miękka i rozpadnie się po naciśnięciu widelcem. Czas może być znacznie dłuższy - wszystko zależy od jakości mięsa. W tym procesie Dodaj do gulaszu sól do smaku i paprykę.
podczas gdy wołowina staje się miękka i miękka (pod koniec gotowania, aby makaron nie był zimny), zajmijmy się gotowaniem makaronu. Opcjonalnie możesz wybrać dowolny rodzaj pasty. Więc zagotuj wodę w dużym rondlu. Dodaj sól i makaron do wrzącej wody, dobrze wymieszaj, gotuj do miękkości. Wrzuć gotowe spaghetti do durszlaka, spłucz zimną wodą, rozłóż na talerzach. Dodaj gulasz wołowy, dopraw odrobiną zieleni i kupą kwaśnej śmietany i podawaj.
gotowe!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Szynka wołowa - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342 kcal/100g
- Makaron z mąki 1 klasy - 333 kcal/100g
- Makaron z mąki w / C - 338 kcal/100g
- Makaron gotowany - 135 kcal/100g
- Makaron - 338 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Bulion mięsny - 34 kcal/100g