spaghetti z pesto

szybki obiad-spaghetti z pesto! Piękne, smaczne, satysfakcjonujące, wszyscy są zadowoleni! Takie spaghetti jem w miskach! Bardzo ich kocham! Nie będę propagował żarłacza, ale przy bardzo aktywnym stylu życia myślę, że można sobie pozwolić na dobry talerz spaghetti.
FosterAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 1 g
tłuszcze 33 % 4 g
węglowodany 58 % 7 g
69 kcal
IG: 14 / 86 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 15 min

1. Umieść wodę do gotowania spaghetti. Jak się zagotuje-sól (Standard to 1 łyżeczka. sól na 1 litr wody, ale jednocześnie weź pod uwagę zasolenie sosu).
2. Sos pesto można wziąć w sklepie, ale domowy, jak zawsze, jest bardziej naturalny, smaczniejszy i tańszy. Złożyć do miski blendera drobno startego parmezanu, orzechów włoskiej sosny pinii (można je zastąpić sosną), posiekanego ząbka czosnku, grubo posiekanej bazylii i oliwy z oliwek. Zmiel wszystko do pożądanej konsystencji-od kawałków po gładką pastę, jak chcesz. Spróbuj soli i innych smaków. Dostosuj w razie potrzeby.
3. Wrzuć gotowe spaghetti do durszlaka (zostaw trochę wody), dodaj spaghetti do sosu (lub odwrotnie, ale robią to bardzo rzadko). Wymieszać.
4. Podawaj, zwijając spaghetti w ślimaka. Udekoruj bazylią, orzechami i serem.
Buon appetito!
miłego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Orzeszki bukowe - 568   kcal/100g
  • Pinia - 635   kcal/100g
  • Orzechy cedrowe - 620   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Spaghetti - 338   kcal/100g

Podobne przepisy