kremowa zupa kremowa
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
1. Włóż masło do małego rondla, wyślij na średni ogień, rozpuść do stanu płynnego.
2. Wlej mąkę, gotuj ciągle mieszając trzepaczką, aż zgęstnieje.
3. Wlać bulion, wymieszać do uzyskania gładkości, a następnie dodać śmietanę.
4. Doprowadź zupę do wrzenia i gotuj ciągle mieszając, aż zgęstnieje.
5. Zdejmij zupę z ognia, dopraw solą i pieprzem do smaku.
podajemy na stole dekorując do smaku, na przykład grzybami i ziołami. Możesz podawać z grzankami i pasztecikami z kapustą.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Śmietana 35% - 337 kcal/100g
- Śmietanka 40% - 362 kcal/100g
- Rosół z kurczaka - 19 kcal/100g