Sałatka z solonym łososiem, ogórkiem i pomidorami

Lekka, świeża, witaminowa sałatka dla każdego, kto podąża za figurą! Po prostu zakochałam się w tej sałatce - lekka, przewiewna, kolorowa, a smak jest po prostu niesamowity! I to przy minimalnej ilości kalorii! I gotuje się w zaledwie 10-15 minut! Sen? Nie, to możliwe!
nasstinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 42 % 5 g
tłuszcze 42 % 5 g
węglowodany 17 % 2 g
62 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj produkty: gotuj jajka, warzywa należy umyć pod wodą i wysuszyć

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój łososia w kostkę

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Następnie drobno posiekaj jajka

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ogórek w kostce

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pomidor w kostce

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Rozerwij kapustę pekińską rękami lub grubo pokrój, tylko część zielona

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Drobno posiekaj koperek

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dodaj olej roślinny i wyciśnij sok z cytryny, dosłownie trochę. Nie soliłam! Ale możesz dodać trochę więcej soli. Mieszamy!

nie licząc przygotowania, przygotowanie zajęło 10 minut! Czy to nie trochę, żeby rozpieszczać siebie i bliskich tak niesamowitą sałatką! Jest bardzo smaczny, spróbuj!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Łosoś na parze - 197   kcal/100g
  • Łosoś gotowany - 189   kcal/100g
  • Łosoś świeży - 140   kcal/100g
  • Kapusta pekińska - 16   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy