skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak ugotować fińskie kremowe ucho z czerwonej ryby? Weź niezbędne składniki. Umyj rybę i oczyść warzywa. Odpowiednia jest każda czerwona ryba: łosoś, pstrąg, łosoś, różowy łosoś i tak dalej. Możesz gotować z białą rybą, ale smak będzie nieco inny.
Krok 2:
Pokrój ziemniaki w kostkę.
Krok 3:
Włóż do rondla, dodaj 1,5 litra wody i podpal
Krok 4:
Usuń skórę i kości z czerwonej ryby, pokrój na dowolne kawałki
Krok 5:
Posiekaj cebulę podsmaż na maśle
Krok 6:
Trzy marchewki na tarce, rozprowadzamy na patelni do cebuli
Krok 7:
Po 7-10 minutach od wrzenia ziemniaków włóż pokrojoną czerwoną rybę do rondla
Krok 8:
Gotuj i smaż równolegle przez kolejne 7-10 minut, aż ziemniaki będą gotowe
Krok 9:
Gdy ziemniaki są gotowe, dodaj do patelni smażenie, liść laurowy, wlej śmietanę. Następnie doprowadzamy do wrzenia, wyłączamy i odstawiamy na 5 minut
Krok 10:
W międzyczasie drobno posiekaj koperek
Krok 11:
Wsyp kremowe ucho po fińsku do talerza
Krok 12:
Posyp świeżym koperkiem
Krok 13:
Smacznego!
okazało się bardzo smaczne,to też musisz spróbować!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal / 100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal / 100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Czerwona ryba - 191 kcal/100g