Fińskie kremowe ucho z czerwonej ryby

Prosta, pyszna, obfita i zdrowa zupa rybna. Spróbuj! Fińskie kremowe ucho z czerwonej ryby to świetna opcja na obiad dla całej rodziny. Finowie dużo wiedzą o jedzeniu - w końcu jedzą tylko produkty ekologiczne. Dzisiaj zachwyciłem moich bliskich delikatnym i pysznym uchem według fińskiego przepisu.
nasstinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 3 g
tłuszcze 33 % 4 g
węglowodany 42 % 5 g
72 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak ugotować fińskie kremowe ucho z czerwonej ryby? Weź niezbędne składniki. Umyj rybę i oczyść warzywa. Odpowiednia jest każda czerwona ryba: łosoś, pstrąg, łosoś, różowy łosoś i tak dalej. Możesz gotować z białą rybą, ale smak będzie nieco inny.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój ziemniaki w kostkę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Włóż do rondla, dodaj 1,5 litra wody i podpal

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Usuń skórę i kości z czerwonej ryby, pokrój na dowolne kawałki

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Posiekaj cebulę podsmaż na maśle

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Trzy marchewki na tarce, rozprowadzamy na patelni do cebuli

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Po 7-10 minutach od wrzenia ziemniaków włóż pokrojoną czerwoną rybę do rondla

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Gotuj i smaż równolegle przez kolejne 7-10 minut, aż ziemniaki będą gotowe

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Gdy ziemniaki są gotowe, dodaj do patelni smażenie, liść laurowy, wlej śmietanę. Następnie doprowadzamy do wrzenia, wyłączamy i odstawiamy na 5 minut

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    W międzyczasie drobno posiekaj koperek

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Wsyp kremowe ucho po fińsku do talerza

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Posyp świeżym koperkiem

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Smacznego!

okazało się bardzo smaczne,to też musisz spróbować!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal / 100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal / 100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Czerwona ryba - 191   kcal/100g

Podobne przepisy