skład / składniki
metoda gotowania
1. Wszystkie warzywa potrzebne do lagmana oczyścić, opłukać pod bieżącą wodą i osuszyć ręcznikami papierowymi. Cebulę pokroić w drobną kostkę, marchewkę pokroić w cienkie paski, pomidory pokroić w małe plasterki, fasolkę szparagową pokroić w małe paski (można użyć mrożonej fasoli), a paprykę w duże paski wzdłuż.
2. Wlej olej roślinny na patelnię, podgrzej go do pożądanej temperatury i najpierw usmaż na nim cebulę, a następnie włóż do niej marchewkę i smaż wszystko razem przez 5-6 minut na złoty kolor. Po włożeniu papryki i plasterków pomidora na patelnię. Wymieszaj kawałki warzyw i ponownie usmaż je na średnim ogniu. Dodaj sól i czarny pieprz do smaku. Na koniec dodaj kostki zielonej fasoli, włóż zmieloną paprykę, trochę więcej soli, cukru, przykryj patelnię pokrywką i gotuj wszystko razem na średnim ogniu przez około 20 minut, aż warzywa będą miękkie.
3. Podczas gdy warzywa są duszone na patelni, możesz zająć się mięsem. Dokładnie spłucz filet z kurczaka zimną wodą i wytrzyj do sucha ręcznikami papierowymi. Następnie połóż kurczaka na desce do krojenia, Wytnij Kości, jeśli takie istnieją. Pokrój filety z kurczaka w średniej wielkości paski i na drugiej, rozgrzanej patelni smaż je przez kilka minut z każdej strony, aż będą białe.
4. Równolegle do smażenia kurczaka i warzyw, ugotuj domowy cienki makaron (możesz zastąpić spaghetti sklepowe, a czasami w sprzedaży znajdziesz specjalny makaron dla lagmana) do połowy ugotowany i spuść nadmiar wody, wrzucając makaron do durszlaka.
5. Do dużego rondla przenieś ugotowany domowy makaron, smażone warzywa i filet z kurczaka. Wlej bulion z kurczaka na patelnię i umieść na kuchence na małym ogniu.
6. Obierz czosnek i drobno posiekaj. Opłucz również warzywa, osusz, drobno posiekaj. Na małej patelni rozpuść mały kawałek masła i smaż posiekany czosnek i miętę przez około pół minuty.
7. Zawartość garnka doprowadzić do wrzenia i włożyć czosnek i miętę oraz posiekaną kolendrę.
zdejmij patelnię z ognia i pozwól zupie parzyć przez 10-15 minut, po czym możesz rozpocząć posiłek.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Mięta świeża - 49 kcal/100g
- Mięta suszona - 285 kcal/100g
- Mięta - 49 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Makaron - 135 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Fasolka szparagowa - 24 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Rosół z kurczaka - 19 kcal/100g