skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić sałatkę & quot; Laguna"? Przygotuj jedzenie. Gotuj marchewki, jajka, ziemniaki i obierz.
Krok 2:
Pokrój ziemniaki w drobną kostkę.
Krok 3:
Drobno posiekaj jajka.
Krok 4:
Pokrój również marchewki w drobną kostkę.
Krok 5:
Drobno posiekaj ogórek.
Krok 6:
Drobno posiekaj łososia. Włóż wszystkie składniki do salaterki, dodaj majonez, sól, pieprz i wymieszaj.
Krok 7:
To wszystko, sałatka jest gotowa, można ją podawać w porcjowanych salaterkach lub ułożyć na talerzu. Udekoruj według własnego uznania!!! Smacznego!!!
skórka świeżego ogórka, jeśli nie jest szorstka, uszkodzona i gorzka, nie trzeba jej ciąć.
sałatka będzie wyglądać ładnie i schludnie, jeśli wszystkie składniki zostaną pokrojone na kawałki o tym samym rozmiarze i kształcie (na przykład w kostkę).
jak gotować jajka na twardo? Aby jajka nie pękały podczas gotowania, włóż je do zimnej wody i gotuj na małym ogniu. Gotuj jajka przez 9 minut po ugotowaniu, a następnie zalej zimną wodą i ostudź. Powłoka lepiej oczyści się z nagłej różnicy temperatur.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Łosoś na parze - 197 kcal/100g
- Łosoś gotowany - 189 kcal/100g
- Łosoś świeży - 140 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g