skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić kanapki ze szprotami, stopionym serem i jajkiem? Bardzo proste i szybkie. Aby rozpocząć, przygotuj wszystkie niezbędne składniki zgodnie z listą. Zamiast bagietki możesz użyć zwykłego bochenka lub chleba żytniego. W razie potrzeby możesz dodać drobno posiekane warzywa i czosnek przepuszczony przez prasę do stopionego sera.
Krok 2:
Pokrój bagietkę ukośnie w plastry o grubości 1-1, 5 cm.
Krok 3:
Wyjmij szproty ze słoika i strząśnij olej. Jeśli chcesz, aby danie było jeszcze tańsze, możesz użyć pasztetu szprotowego zamiast całych szprot.
Krok 4:
Jajka ugotować na twardo, schłodzić i obrać. Pokrój każde jajko w cienkie plasterki. Zamiast kroić jajka w plasterki, możesz je zetrzeć na drobnej tarce. I w tej formie wymieszaj z roztopionym serem. Lub połóż starte jajko na topionym serze.
Krok 5:
Posmaruj plastry bagietki roztopionym serem. W razie potrzeby chleb można wstępnie wysuszyć w tosterze lub na suchej patelni. Ale w tym przypadku chleb musi być schłodzony do temperatury pokojowej, w przeciwnym razie ser unosi się na ciepłym chlebie.
Krok 6:
Na każdym plasterku bochenka ułóż okrąg gotowanego jajka. Jajko można zastąpić lub uzupełnić innymi warzywami, takimi jak pomidory, pory lub zwykła cebula, sałata lodowa itp.
Krok 7:
Połóż jedną wędzoną rybę na kanapkach. Obok połóż świeżą pietruszkę.
Krok 8:
Natychmiast podawaj kanapki na stole, dekorując pomidorkami koktajlowymi. Smacznego!
jak gotować jajka na twardo? Aby jajka nie pękały podczas gotowania, włóż je do zimnej wody i gotuj na małym ogniu. Gotuj jajka przez 9 minut po ugotowaniu, a następnie zalej zimną wodą i ostudź. Powłoka lepiej oczyści się z nagłej różnicy temperatur.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Szproty - 363 kcal/100g
- Biały chleb - 266 kcal/100g