kanapki ze szprotami z roztopionym serem i jajkiem

łatwe, smaczne, piękne, jasne, w pośpiechu! Kanapki ze szprotami, roztopionym serem i jajkiem to świetna przekąska na świąteczny stół i na co dzień. Przygotowanie jest szybkie i proste. Pomoże, jeśli goście są na wyciągnięcie ręki i nie ma czasu na przygotowanie czegoś bardziej złożonego.
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 14 g
tłuszcze 45 % 21 g
węglowodany 26 % 12 g
273 kcal
IG: 8 / 92 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić kanapki ze szprotami, stopionym serem i jajkiem? Bardzo proste i szybkie. Aby rozpocząć, przygotuj wszystkie niezbędne składniki zgodnie z listą. Zamiast bagietki możesz użyć zwykłego bochenka lub chleba żytniego. W razie potrzeby możesz dodać drobno posiekane warzywa i czosnek przepuszczony przez prasę do stopionego sera.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój bagietkę ukośnie w plastry o grubości 1-1, 5 cm.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wyjmij szproty ze słoika i strząśnij olej. Jeśli chcesz, aby danie było jeszcze tańsze, możesz użyć pasztetu szprotowego zamiast całych szprot.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Jajka ugotować na twardo, schłodzić i obrać. Pokrój każde jajko w cienkie plasterki. Zamiast kroić jajka w plasterki, możesz je zetrzeć na drobnej tarce. I w tej formie wymieszaj z roztopionym serem. Lub połóż starte jajko na topionym serze.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Posmaruj plastry bagietki roztopionym serem. W razie potrzeby chleb można wstępnie wysuszyć w tosterze lub na suchej patelni. Ale w tym przypadku chleb musi być schłodzony do temperatury pokojowej, w przeciwnym razie ser unosi się na ciepłym chlebie.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Na każdym plasterku bochenka ułóż okrąg gotowanego jajka. Jajko można zastąpić lub uzupełnić innymi warzywami, takimi jak pomidory, pory lub zwykła cebula, sałata lodowa itp.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Połóż jedną wędzoną rybę na kanapkach. Obok połóż świeżą pietruszkę.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Natychmiast podawaj kanapki na stole, dekorując pomidorkami koktajlowymi. Smacznego!

jak gotować jajka na twardo? Aby jajka nie pękały podczas gotowania, włóż je do zimnej wody i gotuj na małym ogniu. Gotuj jajka przez 9 minut po ugotowaniu, a następnie zalej zimną wodą i ostudź. Powłoka lepiej oczyści się z nagłej różnicy temperatur.

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili). 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser"megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser "Wiola" - 307   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Szproty - 363   kcal/100g
  • Biały chleb - 266   kcal/100g

Podobne przepisy