marynata z wędzoną kiełbasą i jęczmieniem jęczmiennym
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowujemy składniki.
Krok 2:
Moczyć jęczmień w wodzie przez kilka godzin.
Krok 3:
Pokrój kiełbasę w małe paski.
Krok 4:
Obierz ziemniaki, pokrój w paski, więcej niż pozostałe składniki.
Krok 5:
Drobno posiekaj szczaw.
Krok 6:
Ogórki kroimy w paski jak kiełbasę, wycinamy nasiona (najlepiej)
Krok 7:
Drobno posiekaj cebulę, usmaż. Pocieramy marchewki, smażymy z cebulą.
Krok 8:
Gotuj jęczmień przez 40 minut, dodaj ziemniaki i kiełbasę, dodaj koncentrat pomidorowy lub keczup, gotuj przez kolejne 20 minut, 10 minut przed gotowaniem dodaj Wszystko inne.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Kasza perłowa - 340 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Szczaw - 19 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Kiełbasa wędzona - 507 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 16 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g