marynata z wędzoną kiełbasą i jęczmieniem jęczmiennym

doceń niesamowity smak łatwej do przygotowania zupy. Zupa jest bardzo smaczna, obfita.
TaciturnPersonAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 4 g
tłuszcze 15 % 3 g
węglowodany 65 % 13 g
108 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotowujemy składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Moczyć jęczmień w wodzie przez kilka godzin.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój kiełbasę w małe paski.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Obierz ziemniaki, pokrój w paski, więcej niż pozostałe składniki.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Drobno posiekaj szczaw.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Ogórki kroimy w paski jak kiełbasę, wycinamy nasiona (najlepiej)

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Drobno posiekaj cebulę, usmaż. Pocieramy marchewki, smażymy z cebulą.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Gotuj jęczmień przez 40 minut, dodaj ziemniaki i kiełbasę, dodaj koncentrat pomidorowy lub keczup, gotuj przez kolejne 20 minut, 10 minut przed gotowaniem dodaj Wszystko inne.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Kasza perłowa - 340   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Szczaw - 19   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Kiełbasa wędzona - 507   kcal/100g
  • Ogórki kiszone - 16   kcal/100g
  • Ketchup - 93   kcal/100g

Podobne przepisy