pasztet z różowego łososia w domu

pyszna przekąska rybna wykonana z wysokiej jakości produktów. Pasztet z różowego łososia zawiera dostępne składniki i okazuje się bardzo smaczny. Ten przepis jest dobry, ponieważ do przygotowania pasztetu nie trzeba używać idealnych, starannie przetworzonych kawałków ryby.
RopotushkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 2 g
tłuszcze 71 % 5 g
węglowodany 0 % 0 g
51 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

gotowe pasztety sprzedawane w sklepie zawierają zbyt wiele dodatków i konserwantów. Dlatego lepiej jest przygotować taką przekąskę z wysokiej jakości produktów.

różowy łosoś to ryba z rodziny łososiowatych. Nie może pochwalić się tłustością swoich braci, ale korzyści w nim są nie mniejsze. Dlatego różowy łosoś doskonale nadaje się do pasztetów.

dzisiaj proponuję zrobić pasztet z różowego łososia w połączeniu z masłem. Można go przygotować z wyprzedzeniem, ponieważ dobrze trzyma się w lodówce.

ten przepis będzie jednym z dań, które można przygotować, gdy goście są już na wyciągnięcie ręki.

przygotuj wszystkie niezbędne składniki. Lepiej jest najpierw wyjąć masło z lodówki, aby stało się miękkie.

liście sałaty należy umyć i wysuszyć. Zamiast sałatki możesz użyć dowolnej zieleni. Nada również naszemu pasztetowi świeżą nutę, a organizmowi dodatkowe korzyści.

Zacznijmy od głównego składnika. Tuszę różowego łososia należy wyczyścić i spłukać.

w rondlu zagotuj 2 litry wody, trochę soli. Zanurz rybę w wodzie. Gotuj przez 10 minut. Wyjmij rybę i pozostaw do ostygnięcia w chłodnym miejscu.

w tym czasie zajmiemy się łukiem. Należy go wyczyścić i pokroić w półpierścienie.

smażyć posiekaną cebulę na oleju roślinnym na patelni. Potrzebujesz tylko trochę oleju, duża ilość może zepsuć pożądaną konsystencję pasztetu. Gdy tylko cebula stanie się miękka i zacznie się złocić, wyłącz ogień.

obierz schłodzoną rybę i podziel na kawałki.

w misce blendera zbieramy wszystkie przygotowane składniki: gotowany różowy łosoś, olej, smażoną cebulę, liście sałaty, łyżeczkę koncentratu pomidorowego. Pasta pomidorowa nadaje pasztetowi pomidorowy smak i przyjemny akcent. Trochę soli i pieprzu. Dokładnie posiekaj.

włóż gotowy pasztet do słoika. W szklanym lub glinianym pojemniku pasztet będzie trwał dłużej.

pasztet nadaje się do kanapek z dowolnym chlebem i świetnie komponuje się ze świeżym ogórkiem, pomidorem lub cytryną.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Filet z różowego łososia - 133   kcal/100g
  • Liście sałaty - 12   kcal/100g

Podobne przepisy