skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Jak zrobić kosz serowy na sałatkę? Przygotuj niezbędne składniki - są tylko trzy.
Krok 2:

Zetrzyj ser na drobnej lub średniej tarce.
Krok 3:

Dodaj mąkę do sera.
Krok 4:

I dokładnie wymieszaj, aby cały ser był pokryty mąką ze wszystkich stron.
Krok 5:

Nasmaruj patelnię z grubym dnem i nieprzywierającą powłoką olejem roślinnym. Lepiej to zrobić za pomocą kości, aby olej nie był zbyt duży i był równomiernie rozprowadzony. Wlej cienką warstwę mieszanki serowej na środek patelni i uformuj okrąg o średnicy 10-12 cm, uważając, aby okrąg był całkowicie pokryty serem bez pustych obszarów. Smażyć półfabrykaty sera na średnim ogniu na złoty kolor, a następnie odwrócić i smażyć na złoty kolor.
Krok 6:

Umieść gorący naleśnik serowy na dnie odwróconej szklanki i lekko dociśnij rękami, aby utworzyć kosz. Należy to zrobić szybko, ponieważ ser szybko się ochładza, a kosz staje się kruchy. Lepiej jest uformować kosz w rękawicach kuchennych, ponieważ półfabrykaty są gorące i można je mocno poparzyć. Pozostaw Kosze do ostygnięcia, aw międzyczasie możesz upiec następujące półfabrykaty sera.
Krok 7:

Wyjmij schłodzone kosze ze szklanki.
Krok 8:

Przygotuj składniki do nadzienia. Możesz wypełnić kosze szeroką gamą sałatek, ale skupimy się na sałatce z owoców morza.
Krok 9:

Gotuj krewetki w osolonej wodzie przez około 3 minuty, ostudź i obierz. Jeśli krewetki są duże jak moje, pokrój je na kawałki.
Krok 10:

Gotuj kalmary w osolonej wodzie przez 1-2 minuty (nie więcej, w przeciwnym razie kalmary staną się gumowe, twarde i bez smaku), a następnie ostudź, obierz z folii i pokrój w drobną kostkę.
Krok 11:

Możesz użyć lekko solonej lub wędzonej czerwonej ryby. Pieczę mały stek z pstrąga w folii w piekarniku przez 30 minut. Pokrój rybę na małe kawałki, usuwając pestki.
Krok 12:

Jajka ugotować na twardo, schłodzić, obrać i pokroić w drobną kostkę.
Krok 13:

Pomidory pokrój również w drobną kostkę.
Krok 14:

W salaterce połącz kalmary, krewetki, czerwoną rybę, jajka, pomidor i grzanki. Nie możesz w ogóle dodawać krakersów ani zastępować pszenicy żytem. Możesz wziąć krakersy sklepowe lub zrobić je samodzielnie z chleba, który jest w domu. Miałem krakersy o smaku sera. Jeśli nie zamierzasz od razu podawać przekąski na stole, lepiej nie dodawać krakersów do sałatki-zmokną.
Krok 15:

Dopraw sałatkę majonezem. Nie trzeba dodatkowo solić sałatki, ponieważ kosze i majonez zawierają już odpowiednią ilość soli.
Krok 16:

Dobrze wszystko wymieszaj.
Krok 17:

Napełnij kosze serowe przygotowaną masą i podawaj. Smacznego!
tak piękna, niezwykła i pyszna przekąska zostanie zapamiętana przez wszystkich Twoich gości. Będziesz musiał tylko przyjąć niezliczone pochwały pod swoim adresem, a reputacja doświadczonego kucharza zostanie na zawsze ustalona.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Krewetki w puszkach - 81 kcal/100g
- Krewetki gotowane - 95 kcal/100g
- Krewetki obrane mrożone - 60 kcal/100g
- Krewetki świeże - 97 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Kalmary smażone - 175 kcal/100g
- Kalmary gotowane - 110 kcal/100g
- Kalmary świeże - 74 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Krakersy kremowe - 414 kcal/100g
- Krakersy pszenne - 331 kcal/100g
- Krakersy - 331 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Czerwona ryba - 191 kcal/100g




