Sałatka w Koszyku serowym

Przygotuj tartaletki serowe w 20 minut. Podawaj sałatkę w koszu z serem na dowolnym świątecznym stole. Zawsze wygląda spektakularnie. A nadzienie można zastąpić według własnych upodobań, sezonowo, tematycznie. Prawie wszystkie produkty są łączone z serem: mięso, ryby, warzywa, jajka, zioła, grzyby.
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 42 % 16 g
tłuszcze 39 % 15 g
węglowodany 18 % 7 g
228 kcal
IG: 14 / 0 / 86

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić kosz serowy na sałatkę? Przygotuj niezbędne składniki - są tylko trzy.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zetrzyj ser na drobnej lub średniej tarce.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj mąkę do sera.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    I dokładnie wymieszaj, aby cały ser był pokryty mąką ze wszystkich stron.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Nasmaruj patelnię z grubym dnem i nieprzywierającą powłoką olejem roślinnym. Lepiej to zrobić za pomocą kości, aby olej nie był zbyt duży i był równomiernie rozprowadzony. Wlej cienką warstwę mieszanki serowej na środek patelni i uformuj okrąg o średnicy 10-12 cm, uważając, aby okrąg był całkowicie pokryty serem bez pustych obszarów. Smażyć półfabrykaty sera na średnim ogniu na złoty kolor, a następnie odwrócić i smażyć na złoty kolor.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Umieść gorący naleśnik serowy na dnie odwróconej szklanki i lekko dociśnij rękami, aby utworzyć kosz. Należy to zrobić szybko, ponieważ ser szybko się ochładza, a kosz staje się kruchy. Lepiej jest uformować kosz w rękawicach kuchennych, ponieważ półfabrykaty są gorące i można je mocno poparzyć. Pozostaw Kosze do ostygnięcia, aw międzyczasie możesz upiec następujące półfabrykaty sera.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wyjmij schłodzone kosze ze szklanki.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Przygotuj składniki do nadzienia. Możesz wypełnić kosze szeroką gamą sałatek, ale skupimy się na sałatce z owoców morza.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Gotuj krewetki w osolonej wodzie przez około 3 minuty, ostudź i obierz. Jeśli krewetki są duże jak moje, pokrój je na kawałki.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Gotuj kalmary w osolonej wodzie przez 1-2 minuty (nie więcej, w przeciwnym razie kalmary staną się gumowe, twarde i bez smaku), a następnie ostudź, obierz z folii i pokrój w drobną kostkę.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Możesz użyć lekko solonej lub wędzonej czerwonej ryby. Pieczę mały stek z pstrąga w folii w piekarniku przez 30 minut. Pokrój rybę na małe kawałki, usuwając pestki.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Jajka ugotować na twardo, schłodzić, obrać i pokroić w drobną kostkę.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Pomidory pokrój również w drobną kostkę.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    W salaterce połącz kalmary, krewetki, czerwoną rybę, jajka, pomidor i grzanki. Nie możesz w ogóle dodawać krakersów ani zastępować pszenicy żytem. Możesz wziąć krakersy sklepowe lub zrobić je samodzielnie z chleba, który jest w domu. Miałem krakersy o smaku sera. Jeśli nie zamierzasz od razu podawać przekąski na stole, lepiej nie dodawać krakersów do sałatki-zmokną.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Dopraw sałatkę majonezem. Nie trzeba dodatkowo solić sałatki, ponieważ kosze i majonez zawierają już odpowiednią ilość soli.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Dobrze wszystko wymieszaj.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Napełnij kosze serowe przygotowaną masą i podawaj. Smacznego!

tak piękna, niezwykła i pyszna przekąska zostanie zapamiętana przez wszystkich Twoich gości. Będziesz musiał tylko przyjąć niezliczone pochwały pod swoim adresem, a reputacja doświadczonego kucharza zostanie na zawsze ustalona.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Krewetki w puszkach - 81   kcal/100g
  • Krewetki gotowane - 95   kcal/100g
  • Krewetki obrane mrożone - 60   kcal/100g
  • Krewetki świeże - 97   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Kalmary smażone - 175   kcal/100g
  • Kalmary gotowane - 110   kcal/100g
  • Kalmary świeże - 74   kcal/100g
  • Ser "Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Krakersy kremowe - 414   kcal/100g
  • Krakersy pszenne - 331   kcal/100g
  • Krakersy - 331   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Czerwona ryba - 191   kcal/100g

Podobne przepisy