skład / składniki
metoda gotowania
mięso mielone do gotowania można kupić gotowe. I lepiej ugotować go samodzielnie. Aby to zrobić, kawałek mięsa należy umyć, pokroić na kawałki i posiekać maszynką do mięsa. Mięso mielone do prezentowanego przepisu można wykorzystać nie tylko z indyka. Może to być mielona wieprzowina, wołowina lub kurczak. Jeśli dzieci jedzą danie, oczywiście lepiej wybrać bardziej dietetyczny rodzaj mięsa.
1. Obierz cebulę z łuski. Pokrój cebulę w drobną kostkę.
2. Wlej olej roślinny do miski multicookera. Wybierz program "SMAŻENIE".
3. Włóż cebulę do rozgrzanego oleju, smaż mieszając, aż będzie miękka.
4. A teraz rozłóż mięso mielone na cebuli. Nadal smażyć, mieszając. Za pomocą drewnianej szpatułki rozbijamy grudki mięsa mielonego.
5. Sól i pieprz mięso i cebulę, wymieszaj. W sumie smażyć mięso mielone z cebulą przez 20 minut.
6. Następnie przenosimy smażone składniki do miski. Niech trochę ostygnie.
7. W międzyczasie umieść gniazda makaronu w misce multicookera.
8. W każdym gnieździe umieszczamy jedną kulkę mozzarelli, a także mięso mielone z cebulą. Do każdego gniazda trafiają około dwóch łyżek mielonego mięsa. Wznosi się ponad poziom gniazd.
9. Cóż, teraz wlej wodę do miski, aby przykryła makaron, a mięso mielone pozostało nie przykryte.
10. Dodaj liść laurowy, sól wodę. Wybierz program "Gotowanie" i czas gotowania - 20 minut.
11. Po określonym czasie ostrożnie usuń gotowe gniazda. Serwujemy na talerzu.
12. Zetrzyj parmezan, posyp nim gniazda. W razie potrzeby udekoruj połówkami pomidora koktajlowego.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Parmezan ser 45% tłuszczu - 389 kcal/100g
- Pomidory koktajlowe - 15 kcal/100g
- Mozzarella - 280 kcal/100g
- Mielony Indyk - 161 kcal/100g
- Gniazdo makaronu - 346 kcal/100g