policzek wieprzowy w skórce cebuli

świetna przekąska-policzek w skórce cebuli! Przygotowanie jest bardzo proste! Policzek wieprzowy gotowany w łuskach cebuli, pokrojony w plastry, na kawałku świeżego chleba... cóż, co może być lepszego? I lepiej może być tylko druga porcja tego pyszności, więc gotuj dla wszystkich!
FosterAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 3 g
tłuszcze 89 % 31 g
węglowodany 3 % 1 g
223 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 6 h

1. Umyj łuski cebuli i wrzuć je do durszlaka. Gdy woda spłynie, połóż połowę łuski na dnie patelni.
2. W razie potrzeby pokrój policzek na porcje i ułóż na skórkach cebuli.
3. Obierz połowę czosnku. Zmiażdż goździki i grubo posiekaj, połóż na policzku. Dodaj przyprawy (z wyjątkiem mielonego pieprzu) i sól.
4. Na wierzch ułóż pozostałe łuski.
5. Napełnij wodą. Podpal i zagotuj. Przykryj i gotuj przez 1 godzinę. Następnie zdejmij z ognia i pozwól całkowicie ostygnąć w marynacie.
6. Wyjmij policzek z wody, osusz, natrzyj czosnkiem i mielonym pieprzem, zawiń w pergamin i włóż do lodówki. Niech stwardnieje.
miłego!
P. S. wieprzowina o dowolnej jakości i zawartości tłuszczu nadaje się do tego przepisu. Całkowicie chuda wieprzowina w łuskach cebuli świetnie nadaje się do kanapek.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Kminek - 333   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Skórka cebuli - 0   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g
  • Mieszanka groszku pieprzowego - 231   kcal/100g
  • Policzek wieprzowy - 494   kcal/100g

Podobne przepisy