domowa rustykalna zupa z koguta

Łatwy w przygotowaniu, pyszny, niekonwencjonalny, satysfakcjonujący! Duszone potrawy zawsze smakują o głowę wyżej niż zwykłe gotowane zupy. Ich smak jest niezapomniany. Gotowanie jest długie, ale wynik jest wart tego czasu.
The Patricks channelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 40 % 12 g
tłuszcze 37 % 11 g
węglowodany 23 % 7 g
177 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 6 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Na początku gotowania zupy ze wszystkich składników należy pokroić paprykę na duże kawałki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Podziel marchewki na duże kawałki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Kogut jest najpierw układany w całości w żeliwie. Jeśli masz go duży i nie mieści się, połóż go w kawałkach.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Po mięsie ziemniaki układa się w naczyniu wraz z marchewką.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Następnie dodaj czarny i ziele angielskie do kotła, liść laurowy i sól do smaku.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Kładziemy cebulę.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dodaj paprykę.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wlej groszek.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Wlej wodę.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Wkładamy Żeliwo do piekarnika na długie gotowanie, ponad trzy godziny. Po określonym czasie zupa będzie gotowa.

ta zupa jest bardzo przydatna, ponieważ kogut daje bardzo bogaty, bogaty bulion, satysfakcjonujący dla człowieka. Jeśli nie masz pieca lub kompleksu piecowego, właściwie nie możesz zrobić tej zupy, ponieważ jest ona przedstawiona w przepisie, nie stanowi to problemu. Nowoczesne piekarniki elektryczne lub multicookery mają tryby ustawień do marnotrawstwa. Zgodnie z wyraźnie określonymi temperaturami możesz uzyskać tę samą zupę. gotuj przez dwie godziny w temperaturze stu osiemdziesięciu stopni, a następnie przez około dwie godziny, możesz dusić więcej w temperaturze stu stopni. Po tym czasie danie będzie gotowe. Ze składników, jeśli nadal nie ma koguta, możesz użyć zwykłego kurczaka. Ale bulion nadal nie będzie tak bogaty, fajny. Jeśli lubisz ostre, możesz wrzucić ostrą paprykę do żeliwa i użyć dowolnych przypraw według własnych upodobań. Na przykład w sezonie zielonej pietruszki lub koperku nie należy o tym zapominać. Zapach tylko się poprawi. Zamiast grochu bardzo dobrze jest użyć jęczmienia jęczmiennego. Ale nie proso ani gryka. Nie nadają się do chudych zup. Chcę osobno powiedzieć tym, którzy nadal mają kompleks pieców. Gotuję ciepło z węgli dokładnie tak, jak do gotowania kebabów w ilości około trzech kilogramów. Dla wygody serwowania naczynia zalecam ułożenie całego gotowanego koguta z żeliwa na osobnym talerzu. Możesz osobno jeść jego mięso, popijając stromym bulionem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kurczak kategorii i - 238   kcal/100g
  • Kurczak II kategorii - 159   kcal/100g
  • Kurczak, miąższ bez skóry - 241   kcal/100g
  • Kurczaki - 140   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Suszony zielony groszek nie gotowany cały - 340   kcal/100g
  • Zgnieciony groszek surowy bez powłoki nasiennej - 348   kcal/100g
  • Rozdrobniony groszek gotowany - 115   kcal/100g
  • Groszek Turecki suszony nie gotowany - 360   kcal/100g
  • Groszek krowi suszony nie gotowany - 343   kcal/100g
  • Groszek krowie suszony gotowany - 76   kcal/100g
  • Suszony groszek - 322   kcal/100g
  • Groszek - 298   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Pieprz goździkowy (ziele angielskie) - 263   kcal/100g

Podobne przepisy