skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Na początku gotowania zupy ze wszystkich składników należy pokroić paprykę na duże kawałki
Krok 2:
Podziel marchewki na duże kawałki.
Krok 3:
Kogut jest najpierw układany w całości w żeliwie. Jeśli masz go duży i nie mieści się, połóż go w kawałkach.
Krok 4:
Po mięsie ziemniaki układa się w naczyniu wraz z marchewką.
Krok 5:
Następnie dodaj czarny i ziele angielskie do kotła, liść laurowy i sól do smaku.
Krok 6:
Kładziemy cebulę.
Krok 7:
Dodaj paprykę.
Krok 8:
Wlej groszek.
Krok 9:
Wlej wodę.
Krok 10:
Wkładamy Żeliwo do piekarnika na długie gotowanie, ponad trzy godziny. Po określonym czasie zupa będzie gotowa.
ta zupa jest bardzo przydatna, ponieważ kogut daje bardzo bogaty, bogaty bulion, satysfakcjonujący dla człowieka. Jeśli nie masz pieca lub kompleksu piecowego, właściwie nie możesz zrobić tej zupy, ponieważ jest ona przedstawiona w przepisie, nie stanowi to problemu. Nowoczesne piekarniki elektryczne lub multicookery mają tryby ustawień do marnotrawstwa. Zgodnie z wyraźnie określonymi temperaturami możesz uzyskać tę samą zupę. gotuj przez dwie godziny w temperaturze stu osiemdziesięciu stopni, a następnie przez około dwie godziny, możesz dusić więcej w temperaturze stu stopni. Po tym czasie danie będzie gotowe. Ze składników, jeśli nadal nie ma koguta, możesz użyć zwykłego kurczaka. Ale bulion nadal nie będzie tak bogaty, fajny. Jeśli lubisz ostre, możesz wrzucić ostrą paprykę do żeliwa i użyć dowolnych przypraw według własnych upodobań. Na przykład w sezonie zielonej pietruszki lub koperku nie należy o tym zapominać. Zapach tylko się poprawi. Zamiast grochu bardzo dobrze jest użyć jęczmienia jęczmiennego. Ale nie proso ani gryka. Nie nadają się do chudych zup. Chcę osobno powiedzieć tym, którzy nadal mają kompleks pieców. Gotuję ciepło z węgli dokładnie tak, jak do gotowania kebabów w ilości około trzech kilogramów. Dla wygody serwowania naczynia zalecam ułożenie całego gotowanego koguta z żeliwa na osobnym talerzu. Możesz osobno jeść jego mięso, popijając stromym bulionem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Suszony zielony groszek nie gotowany cały - 340 kcal/100g
- Zgnieciony groszek surowy bez powłoki nasiennej - 348 kcal/100g
- Rozdrobniony groszek gotowany - 115 kcal/100g
- Groszek Turecki suszony nie gotowany - 360 kcal/100g
- Groszek krowi suszony nie gotowany - 343 kcal/100g
- Groszek krowie suszony gotowany - 76 kcal/100g
- Suszony groszek - 322 kcal/100g
- Groszek - 298 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Pieprz goździkowy (ziele angielskie) - 263 kcal/100g