skład / składniki
metoda gotowania
1. Połóż dojrzałą dynię na dnie i pokrój ją na pół dla wygody, a następnie usuń wewnętrzne błony i usuń wszystkie nasiona dyni. Obierz owoce, odcinając skórkę dyni, spłucz zimną wodą i wytrzyj ręcznikiem papierowym. Wytnij niezbędny kawałek dyni do danego dania, a następnie pokrój go w drobną kostkę. Pozostałą dynię można wykorzystać do przygotowania innego dania lub owinąć folią spożywczą lub papierem do pieczenia i włożyć do lodówki.
2. Umieść kostki dyni w podwójnym bojlerze i gotuj do miękkości przez około 20 minut. W przypadku braku podwójnego kotła możesz ugotować dynię w multwarku, używając trybu "na parze" lub w zwykłym rondlu, zalewając wodą. Głównym warunkiem jest ugotowanie dyni do miękkości i łatwe przekształcenie jej w puree ziemniaczane. Po ugotowaniu dyni zmiel ją w misce blendera lub robota kuchennego, aż stanie się puree. Możesz również posiekać dynię, po prostu ugniatając ją trzepaczką lub widelcem.
3. Wlej płatki owsiane do rondla o odpowiedniej wielkości i przenieś puree z dyni. Wlej mleko i wodę pitną do rondla i dobrze wymieszaj wszystkie składniki. Dodaj cukier i sól, aby uzyskać zrównoważony smak. Umieść patelnię na kuchence i ugotuj owsiankę dyniowo-owsianą o płynnej konsystencji na małym ogniu. Okresowo mieszaj owsiankę, aby spaliła się na dnie patelni.
gotowe płatki owsiane z dynią są spożywane na ciepło lub na gorąco. Aby uzyskać więcej słodyczy, możesz dodać trochę miodu i kawałek masła. Więc owsianka będzie jeszcze delikatniejsza w smaku! Po rozłożeniu owsianki na porcje, dekorujemy ją według własnego gustu. Na przykład możesz to zrobić za pomocą orzechów, świeżych jagód i kawałków owoców. Możesz po prostu posypać owsiankę odrobiną cynamonu, który doskonale harmonizuje z dynią.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Dynia - 29 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Płatki owsiane - 305 kcal/100g
- Herkules surowy - 390 kcal/100g