barszcz z kapustą pekińską

godny zamiennik zwykłej kapusty-pekińskiej! Spróbuj! Barszcz z kapustą pekińską to świetna opcja na znalezienie równie smacznej odmiany w przygotowywaniu klasycznych potraw, takich jak barszcz. Sukces takiego eksperymentu jest gwarantowany! Z pewnością to oryginalne danie zaskoczy i zachwyci krewnych.
AntypAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 2 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 86 % 12 g
52 kcal
IG: 91 / 0 / 9

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

1. Przygotuj wszystkie warzywa - umyj i wyczyść je w razie potrzeby, usuwając nadmiar.

2. Pokrój ziemniaki i wszystkie inne warzywa w kostkę. Pomidor pokrojony w kostkę.

3. Napełnij rondel o pojemności 2-2, 5 litra wodą nieco ponad połowę. Lekko posolić. Gotuj tam ziemniaki do połowy ugotowane. Kto lubi bogaty bulion warzywny, Dodaj do ziemniaków połowę pasternaku i marchewki.

4. Podczas gotowania ziemniaków podsmaż wszystkie pozostałe warzywa, z wyjątkiem pomidora i kapusty, aż będą miękkie. Dodaj pomidora i koncentrat pomidorowy. Mieszaj i gotuj na najmniejszym ogniu przez 2-4 minuty.

5. Dodaj sos warzywny do półgotowanych ziemniaków. Gotuj jeszcze kilka minut.

6. A potem dodaj posiekaną kapustę pekińską.

7. Dodaj paprykę, liść laurowy, kolendrę. Dostosuj sól.

podawaj na gorąco i ciesz się!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pasternak siewny - 47   kcal/100g
  • Pasternak - 47   kcal/100g
  • Kapusta pekińska - 16   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g

Podobne przepisy