skład / składniki
metoda gotowania
1. Przygotuj wszystkie warzywa - umyj i wyczyść je w razie potrzeby, usuwając nadmiar.
2. Pokrój ziemniaki i wszystkie inne warzywa w kostkę. Pomidor pokrojony w kostkę.
3. Napełnij rondel o pojemności 2-2, 5 litra wodą nieco ponad połowę. Lekko posolić. Gotuj tam ziemniaki do połowy ugotowane. Kto lubi bogaty bulion warzywny, Dodaj do ziemniaków połowę pasternaku i marchewki.
4. Podczas gotowania ziemniaków podsmaż wszystkie pozostałe warzywa, z wyjątkiem pomidora i kapusty, aż będą miękkie. Dodaj pomidora i koncentrat pomidorowy. Mieszaj i gotuj na najmniejszym ogniu przez 2-4 minuty.
5. Dodaj sos warzywny do półgotowanych ziemniaków. Gotuj jeszcze kilka minut.
6. A potem dodaj posiekaną kapustę pekińską.
7. Dodaj paprykę, liść laurowy, kolendrę. Dostosuj sól.
podawaj na gorąco i ciesz się!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pasternak siewny - 47 kcal/100g
- Pasternak - 47 kcal/100g
- Kapusta pekińska - 16 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g