Sałatka Valeria z koreańską marchewką i paluszkami krabowymi

pasuje do każdego świątecznego stołu! Goście będą zadowoleni. Istnieje wiele różnych odmian tej sałatki, na przykład z kapustą pekińską. Ze względu na kapustę ilość sałatki wzrasta i nie możesz się martwić, że ktoś nie wystarczy! Ta sałatka jest idealna zarówno na świąteczny stół na każdą okazję, jak i na lunch lub kolację.
ArinaaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 35 % 6 g
tłuszcze 18 % 3 g
węglowodany 47 % 8 g
80 kcal
IG: 44 / 56 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj wszystkie składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Paluszki krabowe pokrojone w kostkę

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pierś z kurczaka ugotuj i posiekaj

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj koreańską marchewkę (dla wygody można ją wstępnie pokroić)

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    I dodaj kukurydzę w puszkach, spuszczając płyn

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Jajka pokroić w kostkę i dodać do sałatki

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Posiekaj kapustę pekińską

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wymieszaj wszystkie składniki, dodaj majonez, nie solić

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Paluszki krabowe - 73   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Vici soczyste - 73   kcal/100g
  • Paluszki krabowe południk Krab śnieżny - 140   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Miramar - 140   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Santa braemor Krab śnieżny - 70   kcal/100g
  • Kapusta pekińska - 16   kcal/100g
  • Kukurydza cukrowa w puszkach - 79   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka - 113   kcal/100g
  • Koreańska marchewka - 134   kcal/100g

Podobne przepisy