tapas z wątróbką drobiową
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Pokrój wątrobę na małe kawałki. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę.
2. Rozgrzej trochę oleju na patelni. Podsmaż cebulę, dodaj wątrobę i smaż do miękkości. W tym procesie dodaj sól i pieprz. Całkowicie ostudź gotową wątrobę z cebulą.
3. Kiszone ogórki i gotowane marchewki pokroić w paski.
4. Ubij każde jajko osobno solą i pieprzem i usmaż 3 naleśniki jajeczne po obu stronach. Naleśniki ostudzić i pokroić w cienkie paski.
5. Przenieś wszystkie składniki do wygodnego naczynia, dopraw majonezem i wymieszaj. W razie potrzeby dodaj sól i przyprawy.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 16 kcal/100g
- Wątróbka drobiowa - 140 kcal/100g