zupa białkowa kurczak z roztopionym serem
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj produkty, które będą potrzebne w procesie przygotowywania zupy białkowej.
Krok 2:
Gotujemy bulion z fileta z kurczaka, dodając do niego sól. Gotuj bulion przez 50 minut po ugotowaniu.
Krok 3:
Wyjmij filet z kurczaka, ostudź i pokrój na małe kawałki.
Krok 4:
Drobno posiekaj cebulę.
Krok 5:
Zetrzyj marchewki na grubej tarce.
Krok 6:
Dodaj ryż, marchewkę i cebulę do zupy.
Krok 7:
Ziemniaki pokroić w kostkę i wysłać do zupy.
Krok 8:
Włóż pokrojony filet z kurczaka do zupy.
Krok 9:
Zetrzyj topiony ser na drobnej tarce.
Krok 10:
Po 15 minutach wyślij starty ser topiony do zupy i rozpuść go w zupie. Zdejmij patelnię z ognia. Pozwól zupie parzyć przez 10 minut pod pokrywką.
Krok 11:
Drobno posiekaj natkę pietruszki.
Krok 12:
Podawaj zupę białkową na stole, posypując ją natką pietruszki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Ryż - 344 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser "Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser"Wiola" - 307 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g