sałatka Olivier z łososiem i ogórkiem
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jajka ugotować na twardo, schłodzić, obrać i pokroić w kostkę.
Krok 2:
Ugotuj ziemniaki w mundurkach, odcedź, ostudź, obierz i pokrój w kostkę.
Krok 3:
Umyj świeże ogórki, osusz, pokrój w kostkę.
Krok 4:
Ogórki kiszone są również krojone w kostkę.
Krok 5:
Otwórz słoik zielonego groszku, odcedź płyn i dodaj groszek do sałatki.
Krok 6:
Pokrój łososia w kostkę lub paski.
Krok 7:
Obierz cebulę, pokrój w drobną kostkę.
Krok 8:
Dopraw sałatkę majonezem, dodaj sól, pieprz i zioła do smaku. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Krok 9:
Udekoruj sałatkę do woli i możesz ją podać!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Świeże ogórki - 15 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Łosoś na parze - 197 kcal/100g
- Łosoś gotowany - 189 kcal/100g
- Łosoś świeży - 140 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 16 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g