Sałatka z niebieskiej kapusty

Ta sałatka dobrze oczyszcza organizm z toksyn i toksyn. Główną atrakcją tej sałatki jest pikantny sos słodko-kwaśny. Ta sałatka może być wykonana ze zwykłej białej kapusty. Można również dodać bardziej zróżnicowaną zieleń.
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 1 g
tłuszcze 38 % 6 g
węglowodany 56 % 9 g
94 kcal
IG: 78 / 0 / 22

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić sałatkę z niebieskiej kapusty? Przygotuj składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Drobno posiekaj kapustę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Marchewki obrać i pokroić w paski lub zetrzeć na koreańskiej tarce. Ogórek umyć i pokroić w paski.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Umyj Jabłko, usuń rdzeń i pokrój w paski. W razie potrzeby jabłko można obrać. Lepiej jest przyjmować słodko-kwaśne odmiany(siedem, Granny Smith).

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Koperek umyć, osuszyć i drobno posiekać.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    W salaterce połącz warzywa, jabłko i zioła.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Tankowanie.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Połącz oliwę z oliwek, ocet balsamiczny, dżem (Mój to morela), musztardę, sól i pieprz.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Ubij trzepaczką, aż będzie gładka.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Polej sałatkę powstałym dressingiem.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Dobrze wymieszaj.

sałatka będzie wyglądać ładnie i schludnie, jeśli wszystkie składniki zostaną pokrojone na kawałki o tym samym rozmiarze i kształcie (np.

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili). 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal / 100g
  • Musztarda jadalnia - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Czerwona kapusta - 27   kcal/100g
  • Czerwona kapusta mrożona w opakowaniu - 24   kcal/100g
  • Dżem morelowy - 265   kcal/100g
  • Dżem gruszkowy - 268   kcal/100g
  • Dżem z pigwy - 223   kcal/100g
  • Dżem jabłkowy - 265   kcal/100g
  • Dżem - 265   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal / 100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g

Podobne przepisy