cukierki dla niemowląt

Teraz jest miejsce na dołączenie nieodebranej mieszanki dla niemowląt! Czasami Mieszanka dla niemowląt pozostaje poza biznesem. Ale to to samo mleko w proszku, tylko z witaminami! Biorąc pod uwagę, że otwarte opakowanie nie trwa długo, mieszankę można (i należy) dostosować do spożycia przez dorosłych. Przygotuj z niego czekoladki.
UnicornSteakAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 13 g
tłuszcze 35 % 33 g
węglowodany 51 % 48 g
499 kcal
IG: 42 / 0 / 58

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Proponuję użyć wagi kuchennej do precyzyjnych obliczeń. Więc przesiej mieszankę mleka w proszku dla niemowląt do miski. Konieczne jest przesiewanie, aby upewnić się, że w mieszaninie nie ma nadmiaru zanieczyszczeń.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Podobnie, przez sitko z drobnymi otworami, przesiej 50 gramów proszku kakaowego do miski. Na początku może się wydawać, że jest dużo kakao, ale tak nie jest! Będzie w sam raz. Pozostała ilość pozostanie do posypania cukierków. Jeśli chcesz całkowicie zawinąć cukierki w kakao i nie jest łatwo posypać, tak jak ja, potrzeba więcej kakao. Myślę, że w takim przypadku będziesz potrzebować dodatkowo około 20 gramów kakao.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj cukier puder i wanilinę. Dodałem cukier waniliowy, myśląc, że skoro nie ma go zbyt wiele, będzie miał czas na rozpuszczenie. Ale niestety tak się nie stało, a cukier trochę skrzypiał na zębach. Nie jest to dla mnie krytyczne, ale dla wielu będzie nie do przyjęcia. Dlatego radzę używać tylko waniliny.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Następnie dodaj miękkie masło. Jest miękki, a nie płynny. Aby uzyskać pożądaną konsystencję masła, wystarczy wyjąć kawałek z lodówki na około dwadzieścia minut przed rozpoczęciem gotowania cukierków i pozostawić w temperaturze pokojowej.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dokładnie wymieszaj mieszaninę łyżką stołową, aż będzie gładka. Konsystencja mieszanki na cukierkach powinna przypominać miękką! ciasto & quot; ziemniaki & quot;.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Teraz pozostaje tylko uformować cukierki. Wybrałem kształt kulisty i średni rozmiar cukierków. Zebrałem mniej więcej taką samą ilość mieszanki (pół łyżki stołowej) i rzuciłem kulki rękami. Skończyło się na tym, że dostałem dokładnie 15 schludnych cukierków. Włóż je do lodówki na godzinę, po czym można je podawać, posypując kakao w proszku przez sitko.

możesz zrobić cukierki w formie piramid lub rozprowadzić je na specjalnych silikonowych foremkach do cukierków. Po zestaleniu cukierki dobrze wyjdą z formy silikonowej i okażą się równe, jeden do jednego.

Bardzo mi się podobały te cukierki, są umiarkowanie słodkie, bardzo czekoladowe, a nawet przypominały mi smak skondensowanego mleka.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Kakao w proszku - 374   kcal/100g
  • Wanilina - 288   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Mleko w proszku - 465   kcal/100g

Podobne przepisy