bułki z serem topionym

wszechstronna, piękna i szybka przekąska na wakacje! Takie bułki serowe będą wyglądać spektakularnie na świątecznym stole. Można je również podawać jako przekąskę w formie bufetu. Zawsze możesz eksperymentować ze składem nadzienia. Twoi goście z pewnością polubią je swoją oryginalnością.
Julia M.Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 10 g
tłuszcze 66 % 23 g
węglowodany 6 % 2 g
208 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić bułki z topionym serem? Przygotuj do tego wszystkie niezbędne składniki. Ser topiony sprzedawany jest na gotowych talerzach. Zwykle w opakowaniu jest ich 8 sztuk. Opłucz koperek w wodzie i osusz.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Jajka należy ugotować. Aby to zrobić, napełnij je wodą, podpal i zagotuj. Gotuj je we wrzącej wodzie przez 7-8 minut. Następnie odcedź gorącą wodę i schłodź jajka w zimnej wodzie. Oczyść gotowe jajka ze skorupek i oddziel żółtka od białek.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój szynkę w małe kostki i przenieś do małej miski, w której wymieszasz nadzienie.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Odłóż żółtka na bok - będziemy ich potrzebować do dekoracji. Zetrzyj białka. Dodaj starte białko i drobno posiekany koperek do miski do kiełbasy. Dopraw majonezem i wszystko dobrze wymieszaj.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pokrój ogórek kiszony w paski.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Na każdy plasterek sera połóż trochę nadzienia i pasek ogórka.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Zwiń ser w bułkę.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Zetrzyj Pozostałe żółtko na drobnej tarce. Zanurz bułki z obu stron w majonezie, a następnie w startym żółtku. Połóż gotowe bułki na talerzu i podawaj!

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Do dekoracji możesz posypać bułki papryką i koperkiem. Miłego poczęstunku!

w takich rolkach nadzienie można zastąpić według własnych upodobań. Do nadzienia można użyć ryb, grzybów, warzyw lub mięsa. A do zwijania odpowiednie są zmielone orzechy.

pamiętaj, aby umyć jajka przed użyciem, ponieważ nawet pozornie czysta skorupa może zawierać szkodliwe bakterie. Najlepiej używać detergentów do żywności i pędzla.

lepiej zrobić własny majonez. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe przepisy na domowy majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser"megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser "Wiola" - 307   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal / 100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Szynka - 270   kcal/100g
  • Szynka wołowa - 133   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 282   kcal/100g
  • Surowa szynka - 270   kcal/100g
  • Kiełbasa szynkowa - 242   kcal/100g
  • Ogórki kiszone - 11   kcal / 100g

Podobne przepisy