skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić bułki z topionym serem? Przygotuj do tego wszystkie niezbędne składniki. Ser topiony sprzedawany jest na gotowych talerzach. Zwykle w opakowaniu jest ich 8 sztuk. Opłucz koperek w wodzie i osusz.
Krok 2:
Jajka należy ugotować. Aby to zrobić, napełnij je wodą, podpal i zagotuj. Gotuj je we wrzącej wodzie przez 7-8 minut. Następnie odcedź gorącą wodę i schłodź jajka w zimnej wodzie. Oczyść gotowe jajka ze skorupek i oddziel żółtka od białek.
Krok 3:
Pokrój szynkę w małe kostki i przenieś do małej miski, w której wymieszasz nadzienie.
Krok 4:
Odłóż żółtka na bok - będziemy ich potrzebować do dekoracji. Zetrzyj białka. Dodaj starte białko i drobno posiekany koperek do miski do kiełbasy. Dopraw majonezem i wszystko dobrze wymieszaj.
Krok 5:
Pokrój ogórek kiszony w paski.
Krok 6:
Na każdy plasterek sera połóż trochę nadzienia i pasek ogórka.
Krok 7:
Zwiń ser w bułkę.
Krok 8:
Zetrzyj Pozostałe żółtko na drobnej tarce. Zanurz bułki z obu stron w majonezie, a następnie w startym żółtku. Połóż gotowe bułki na talerzu i podawaj!
Krok 9:
Do dekoracji możesz posypać bułki papryką i koperkiem. Miłego poczęstunku!
w takich rolkach nadzienie można zastąpić według własnych upodobań. Do nadzienia można użyć ryb, grzybów, warzyw lub mięsa. A do zwijania odpowiednie są zmielone orzechy.
pamiętaj, aby umyć jajka przed użyciem, ponieważ nawet pozornie czysta skorupa może zawierać szkodliwe bakterie. Najlepiej używać detergentów do żywności i pędzla.
lepiej zrobić własny majonez. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe
przepisy na domowy majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal / 100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Szynka gotowana - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 11 kcal / 100g