Grillowanie Cukierków

ulubione cukierki DIY od dzieciństwa. Bardzo smaczne! Kto z nas nie lubi słodyczy takich jak grill. Ale można je przygotować samodzielnie w domu. Przepis kulinarny jest bardzo prosty. Najważniejsze jest, aby zaopatrzyć się w słoik miodu i różne rodzaje orzechów. Mogą to być orzeszki ziemne, migdały, orzechy laskowe i orzechy włoskie. Znalazłem w jednej książce kucharskiej, że do grilla można dodać nasiona sezamu.
Maria KruusAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 10 g
tłuszcze 49 % 43 g
węglowodany 39 % 34 g
565 kcal
IG: 15 / 0 / 85

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować ten przysmak, musisz najpierw wymieszać cukier i miód.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Lepiej kup płynny miód. Dodaj do niego cukier i wymieszaj. Wlej wszystko do rondla i podpal. Musisz doprowadzić go do wrzenia. Dostaniesz syrop.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Posiekaj orzechy

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    I usmaż na patelni bez oleju

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj orzechy do miodu. Wymieszaj je w syropie i gotuj na małym ogniu przez 10-15 minut.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    W tym czasie weź blachę do pieczenia. Posmaruj go olejem. Połóż na nim powstałą mieszaninę miodu i orzechów. Wygładź powierzchnię. Pozostaw na chwilę, aby mieszanina ostygła.

gdy ostygnie, możesz go pokroić w kształty, które lubisz. Mogą to być kwadraty, romby, prostokąty itp. Przysmak jest wyjątkowy. Zwłaszcza z kubkiem ulubionej herbaty lub kawy. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Miód - 400   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g

Podobne przepisy