Grillowanie Cukierków
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować ten przysmak, musisz najpierw wymieszać cukier i miód.
Krok 2:
Lepiej kup płynny miód. Dodaj do niego cukier i wymieszaj. Wlej wszystko do rondla i podpal. Musisz doprowadzić go do wrzenia. Dostaniesz syrop.
Krok 3:
Posiekaj orzechy
Krok 4:
I usmaż na patelni bez oleju
Krok 5:
Dodaj orzechy do miodu. Wymieszaj je w syropie i gotuj na małym ogniu przez 10-15 minut.
Krok 6:
W tym czasie weź blachę do pieczenia. Posmaruj go olejem. Połóż na nim powstałą mieszaninę miodu i orzechów. Wygładź powierzchnię. Pozostaw na chwilę, aby mieszanina ostygła.
gdy ostygnie, możesz go pokroić w kształty, które lubisz. Mogą to być kwadraty, romby, prostokąty itp. Przysmak jest wyjątkowy. Zwłaszcza z kubkiem ulubionej herbaty lub kawy. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Miód - 400 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g