dżem z czerwonej porzeczki 5 minut

to bardzo smaczny i szybki dżem, który spodoba się wielu osobom. .
Krystyna MiliAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
Tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 36 g
142 kcal
IG: 22 / 0 / 78

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 7 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Na początek przygotujemy składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dodaj cukier do porzeczek.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wszystko dobrze wymieszaj.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Umieść na średnim ogniu i gotuj przez 5 minut.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Gotowy dżem można zwinąć w słoiki. A także możesz natychmiast podać na stole.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Porzeczka czerwona - 39   kcal/100g

Podobne przepisy