skład / składniki
metoda gotowania
1. Ogórki myjemy pod bieżącą wodą, kroimy w plasterki. Odetnij końce po obu stronach, nie powinieneś ich używać.
2. Moja papryka. Następnie usuwamy łodygi, wycinamy rdzeń z nasionami, usuwamy przegrody. Ponownie umyj warzywa, a następnie pokrój wzdłuż na cienkie paski.
3. Umyj pomidory, Wytnij miejsce mocowania łodyg. Pokrój każdego pomidora na kilka kawałków.
4. Parzymy nadzienie maszynki do mięsa wrzącą wodą, a następnie przepuszczamy pomidory i paprykę przez maszynę do mięsa.
5. Powstałą masę wlewa się do rondla z grubym dnem i wysyła do ognia. Gdy masa się zagotuje, zmniejsz ogień, przykryj patelnię pokrywką. Gotuj przez 5 minut.
6. Obierz czosnek. Przepuszczamy przygotowany czosnek przez prasę. Wysyłamy do wrzącej masy pomidorowej.
7. Ostrą paprykę myjemy pod bieżącą wodą, kroimy bardzo drobno. Wysyłamy za pieprzem.
8. A teraz wlej sól i cukier, wlej olej roślinny. Mieszać. Kontynuuj gotowanie pod zamkniętą pokrywką przez 10 minut.
9. Po określonym czasie włóż wcześniej przygotowane ogórki do masy pomidorowej, wlej ocet.
10. Kontynuuj gotowanie przez kolejne 12-15 minut. Następnie układamy w wstępnie wysterylizowanych słoikach. Zwiń hermetycznie.
11. Odwracamy puste miejsca do góry nogami, owijamy je w Kratę. Pozostaw w tej pozycji, aż całkowicie ostygnie, około jednego dnia.
następnie przenosimy słoiki do stałego miejsca przechowywania. Można go przechowywać nawet w temperaturze pokojowej w mieszkaniu miejskim, co najważniejsze-w ciemnym miejscu. Spiżarnia będzie działać idealnie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g