marynowane buraki i marchewki

Piękny, jasny opatrunek na zimę! Jak miło jest dostać słoik z kęsem zimą, otworzyć i ugotować z niego zupę. Przygotowując zgodnie z tym przepisem, zachowujemy witaminy przez cały rok. Nigdy wcześniej nie używałam & quot; wierzchołków & quot;, dopóki Sąsiadka nie nauczyła mnie tego przepisu, teraz co roku zamykam ten dressing. Zimą bardzo mi pomaga!
papayaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 7 g
30 kcal
IG: 29 / 0 / 71

metoda gotowania

czas gotowania: 35 min

1. Dobrze myjemy wierzchołki buraków, kroimy je na taką wysokość, aby zmieściły się w słoiku. Rozłóż pokrojone łodygi w wysterylizowanych pojemnikach. Dodaj posiekane szczyty marchwi.
2. Do marynaty wymieszaj wszystkie składniki w rondlu i gotuj. Napełnij nasz przedmiot gotującą się marynatą.
3. Przenieś słoiki do rondla i sterylizuj przez 20 minut. Następnie zwiń pokrywki. Gdy przedmiot ostygnie, możesz go włożyć do lodówki.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Liście buraka - 12   kcal/100g
  • Marchewka - 35   kcal/100g

Podobne przepisy