kandyzowany melon

melon jest nie tylko świeży. Kandyzowane owoce są tego doskonałym dowodem. Wynik Pewnego lata kupiłem melona, który okazał się obrzydliwie niedojrzały. Po długich poszukiwaniach postanowiłem ugotować z niego kandyzowane owoce, ale nie znalazłem odpowiedniego przepisu, więc połączyłem kilka przepisów w jeden.
AnyaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 49 g
194 kcal
IG: 0 / 6 / 94

metoda gotowania

czas gotowania: 4 D
ogólnie rzecz biorąc, uwielbiam kantalupa, więc kiedy jesienią przychodzi sezon na te owoce, kupuję codziennie.
przepis na kandyzowany melon jest dość prosty, ale należy uzbroić się w cierpliwość i czas. Gotowałem codziennie po pracy.
nawiasem mówiąc, moim zdaniem lepiej jest wziąć niedojrzały melon do gotowania, w przeciwnym razie kandyzowane owoce melona nie będą w ogóle poprawne.
więc melon należy umyć, obrać i posiekać, a następnie pokroić na małe kawałki.
wymieszaj cukier i wodę. W wyniku gotowania z mieszanki uzyskuje się syrop.
włóż nasze kawałki melona do tego syropu i gotuj do miękkości. Następnie stajemy w chłodnym miejscu przez około 12 godzin-w porządku, jeśli dłużej.
kilka razy (około 3-4) powtarzamy naprzemiennie procesy gotowania i osiadania.
podczas ostatniego gotowania dodaj kwas cytrynowy.
gotowe kandyzowane melony umieszcza się w durszlaku i spuszcza cały płyn.
następnie kandyzowane owoce należy wysuszyć-na powietrzu lub w otwartym piekarniku.
do przechowywania kandyzowanych melonów układa się w słoikach pokrytych pergaminem, przykrywa cukrem pudrem i cukrem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Melon"kantalupa" - 19   kcal/100g
  • Melon "kołchoźnica" - 28   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Kwas cytrynowy - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy