kandyzowany melon
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
ogólnie rzecz biorąc, uwielbiam kantalupa, więc kiedy jesienią przychodzi sezon na te owoce, kupuję codziennie.
przepis na kandyzowany melon jest dość prosty, ale należy uzbroić się w cierpliwość i czas. Gotowałem codziennie po pracy.
nawiasem mówiąc, moim zdaniem lepiej jest wziąć niedojrzały melon do gotowania, w przeciwnym razie kandyzowane owoce melona nie będą w ogóle poprawne.
więc melon należy umyć, obrać i posiekać, a następnie pokroić na małe kawałki.
wymieszaj cukier i wodę. W wyniku gotowania z mieszanki uzyskuje się syrop.
włóż nasze kawałki melona do tego syropu i gotuj do miękkości. Następnie stajemy w chłodnym miejscu przez około 12 godzin-w porządku, jeśli dłużej.
kilka razy (około 3-4) powtarzamy naprzemiennie procesy gotowania i osiadania.
podczas ostatniego gotowania dodaj kwas cytrynowy.
gotowe kandyzowane melony umieszcza się w durszlaku i spuszcza cały płyn.
następnie kandyzowane owoce należy wysuszyć-na powietrzu lub w otwartym piekarniku.
do przechowywania kandyzowanych melonów układa się w słoikach pokrytych pergaminem, przykrywa cukrem pudrem i cukrem.
przepis na kandyzowany melon jest dość prosty, ale należy uzbroić się w cierpliwość i czas. Gotowałem codziennie po pracy.
nawiasem mówiąc, moim zdaniem lepiej jest wziąć niedojrzały melon do gotowania, w przeciwnym razie kandyzowane owoce melona nie będą w ogóle poprawne.
więc melon należy umyć, obrać i posiekać, a następnie pokroić na małe kawałki.
wymieszaj cukier i wodę. W wyniku gotowania z mieszanki uzyskuje się syrop.
włóż nasze kawałki melona do tego syropu i gotuj do miękkości. Następnie stajemy w chłodnym miejscu przez około 12 godzin-w porządku, jeśli dłużej.
kilka razy (około 3-4) powtarzamy naprzemiennie procesy gotowania i osiadania.
podczas ostatniego gotowania dodaj kwas cytrynowy.
gotowe kandyzowane melony umieszcza się w durszlaku i spuszcza cały płyn.
następnie kandyzowane owoce należy wysuszyć-na powietrzu lub w otwartym piekarniku.
do przechowywania kandyzowanych melonów układa się w słoikach pokrytych pergaminem, przykrywa cukrem pudrem i cukrem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Melon"kantalupa" - 19 kcal/100g
- Melon "kołchoźnica" - 28 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kwas cytrynowy - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g