marynowana cukinia palce lizać

najszybsze, najłatwiejsze, najsmaczniejsze, najsmaczniejsze! Marynowana cukinia & quot; polizasz palce & quot; nie bez powodu otrzymała tę nazwę-warzywa są niesamowicie smaczne. Dzięki szybkiemu przetwarzaniu cukinia pozostaje chrupiąca, zestaw przypraw sprawia, że są bardzo aromatyczne.
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 8 g
32 kcal
IG: 38 / 0 / 63

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak marynować cukinię & quot; lizać palce"? Przygotuj jedzenie. Która cukinia będzie najlepsza? Wybierz młode owoce o delikatnej skórce. W takiej cukinii nie trzeba ciąć skóry i wycinać nasion. Cukinię umyć i pokroić w kółka o szerokości 5 mm.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Obierz czosnek, pokrój każdy ząbek wzdłuż na pół.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Przygotuj słoiki i pokrywki do konserwacji. Będą musiały zostać wysterylizowane w dowolny dostępny sposób. Jak to zrobić, przeczytaj link na końcu przepisu. Do każdego słoika włożyć 3-4 gałązki koperku, 4-5 ząbków czosnku, 6 groszków ziela angielskiego, 3 pąki goździków, cukinię, 3 liście laurowe.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Napełnij słoiki cukinii wrzącą wodą, przykryj słoiki pokrywkami i odstaw na 20 minut.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Przygotuj solankę.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Jak zrobić solankę? Wlej wodę do rondla, dodaj cukier, sól i ocet stołowy. Doprowadź solankę do wrzenia.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Odcedź cukinię.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Napełnij słoiki do góry gorącą solanką. Zamknij słoiki pokrywkami.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Odwróć słoiki, zawiń je i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. W ten sposób dodatkowo sterylizujesz pokrywy i sprawdzasz szczelność. Następnie Usuń puste miejsca w ciemnym, chłodnym miejscu do przechowywania. Po kilku tygodniach obrabiany przedmiot można podać do stołu. Smacznego!

nie miałem pod ręką litrowych słoików, ale były 3 860 g. na 1 litrowy słoik potrzebujesz: 600 g cukinii, 3 ząbki czosnku ; 3-4 pąki goździków; 3 liście laurowe; 7 groszków ziela angielskiego. Solanka: 500 ml wody; 65 g cukru; 50 ml octu; 25 g soli.

jak obliczyć liczbę puszek, dlaczego puszki eksplodują i jak tego uniknąć, a także sekrety i hacki życia, przeczytaj artykuł o przygotowaniach na zimę.

do gotowania lepiej jest użyć neutralnej pod względem smaku wody filtrowanej lub butelkowanej. Jeśli używasz wody z kranu, pamiętaj, że może ona nadać potrawie nieprzyjemny charakterystyczny smak.

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili). 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukinia - 23   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Goździk - 323   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g

Podobne przepisy