skład / składniki
metoda gotowania
ten przepis jest dość prosty, oryginalny, ale też trochę kłopotliwy. A kiedy goście widzą tę przekąskę na stole, z jakiegoś powodu natychmiast się do niej przyciągają. Chociaż składników jest niewiele, za pierwszym razem może nie działać dobrze, a wszystko zależy od technologii. A jeśli jesteś cierpliwy i gotowy, aby zrobić wszystko dobrze za pierwszym razem, to raczej zaczynamy przygotowywać te jasne grzyby, w których nie ma grzybów, ale jest pyszne udane nadzienie, z którego dokładnie polizasz palce.
zaczynamy:
1. Najpierw musisz ugotować jajka na twardo i schłodzić je w zimnej wodzie, po pęknięciu skorupy, aby później szybko i lepiej się obierały. Po obraniu jajek odetnij górę, aby reprezentowała jedną trzecią jajka. Teraz ściśnij większość jajka w dłoni, aby białko nie pękło, i usuń żółtko małą łyżeczką lub cienkim nożem. Potrzebujemy jednej formy białkowej, w której następnie położymy nadzienie. I nawet jeśli białko jest rozdarte z jednej strony, nie musisz rozpaczać, ponieważ nadzienie wszystko wtedy wytrzyma. A wycięte części wierzchołków będą musiały zostać przepuszczone przez tarkę lub drobno posiekane nożem wraz z żółtkiem. Jest to prawdopodobnie najtrudniejszy i najbardziej czasochłonny proces w tym przepisie, przejście od najtrudniejszego do najprostszego. Jeśli dobrze sobie z tym poradziłeś, możesz bezpiecznie przejść do procedury z pomidorami.
2. Wskazane jest, aby pomidory były nieco większe niż jajko, aby nogi i czapki harmonijnie się liczyły i wyglądały we właściwym stosunku. Najpierw połóż pomidora zieloną częścią do góry, a następnie odetnij boki po obu stronach czapek, nie chwytając samego środka. Okazuje się, że jeden pomidor idzie na dwa jajka (2 czapki). Pamiętaj, aby usunąć przedziały nasion z czapek łyżką, nie możesz ich wyrzucić, przydadzą się nawet do rozgotowania. Oto Czapki i gotowe.
3. Teraz wszystkie części jaj są dobrze zmielone. Czosnek i pół pęczka kopru są również drobno posiekane. Pozostaje doprawić wszystko majonezem, u mnie jest serowy i doprawić przyprawami i solą.
4. Teraz lekko ściskamy białko i nadziewamy grzybowe "nogi" ze zjeżdżalnią małą łyżeczką deserową. Na wierzchu kładziemy Czapki i kładziemy białe kropki majonezem i drewnianym szpikulcem nie ostrą stroną. Pokrywamy odpowiednie naczynia zielenią i kładziemy na nich grzyby-muchomory.
oto przystawka i jest gotowa, na pewno zaskoczy i zachwyci wszystkich, którzy kochają i cenią piękne i smaczne dania, w które zainwestowana jest dusza i najmilsze intencje.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Strzały czosnku - 110 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Musztarda gotowa - 418 kcal/100g