skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić śledzie pod futrem bez ziemniaków? Przygotujemy niezbędne składniki zgodnie z listą produktów. Gotuj marchewkę z burakami i jajkiem. Rośliny okopowe zaleca się wcześniej przetworzyć termicznie. Śledź "zamienia się" w filet. Obierz cebulę. Granat rozbieramy na ziarna.
Krok 2:
Drobno posiekaj czerwoną cebulę na kawałki. Wkładamy przedmiot do miski i posypujemy szczyptą cukru, mieszamy.
Krok 3:
Polędwica śledzia jest kruszona w kostkę. Przenieś cięcie do cebuli.
Krok 4:
Dodaj około łyżeczki majonezu i wymieszaj składniki.
Krok 5:
Wynikową kompozycję rybną umieszczamy pierwszą warstwą sałatki.
Krok 6:
Pocieraj jajko. Tworzymy drugą warstwę. Możesz go posolić. Przykryj warstwę sosem (majonezem).
Krok 7:
Pocieramy gotowaną marchewkę. Przykryj warstwę jajka wiórkami marchwi, posmaruj majonezem.
Krok 8:
Robimy to samo z gotowanymi burakami.
Krok 9:
Przykryj śledzie pod futrem rubinowymi ziarnami granatu. Możesz po prostu rozrzucić je na powierzchni lub ułożyć w ciasnym rzędzie (według własnego uznania).
Krok 10:
Ostrożnie zdejmij pierścień do serwowania. Warto zauważyć, że nie trzeba podawać takiej sałatki "spod noża", musi być nasycona. Usuwamy sałatkę na półce lodówki. Śledzie trzymamy pod futrem przez godzinę.
Krok 11:
Chętnie spróbujemy śledzia pod futrem z granatem bez ziemniaków! Miłej przekąski dla wszystkich i świetnego świątecznego nastroju!
warstwowa Sałatka śledziowa pod futrem jest najpopularniejszym gastronomicznym "przybyszem" na świątecznych przyjęciach. Klasyczna wersja gotowania tego dania rybnego od dawna uległa zmianom, odmiany śledzia pod futrem pozwalają eksperymentować z sałatką według własnego gustu i preferencji kulinarnych. Oferuję krok po kroku przepis na śledzie pod futrem, w którym nie ma ziemniaków. Danie zachwyci zwykłych ludzi, którzy z tego czy innego powodu nie lubią tej rośliny okopowej w żadnej formie. Ale granat jest obecny w sałatce. Jasne ziarna granatu służą nie tylko jako dekoracja sałatki, ale także nadają jej pikantny smak w postaci kwaśności. Użyj pierścieni do serwowania sałatek, aby "dopasować" śledzie pod futrem na uroczyste wydarzenie (14 lutego, Nowy Rok, 23 lutego itp.)
lepiej zrobić własny majonez. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe
przepisy na domowy majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Granat - 52 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Śledź w oleju roślinnym - 301 kcal/100g
- Śledź w śmietanie - 97 kcal/100g
- Śledź w sosie pomidorowym - 159 kcal/100g
- Śledzie wędzone na gorąco - 215 kcal/100g
- Śledzie marynowane - 192 kcal/100g
- Śledź świeży - 161 kcal/100g
- Śledzie solone - 217 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g