Śledź pod futrem bez ziemniaków z granatem

smaczne i piękne-przestrzegamy tradycji i poprawiamy smak! Śledź pod futrem bez ziemniaków spodoba się wszystkim! Jeśli szanujesz tradycje nasienne i cieszysz się, widząc podziwiające spojrzenia krewnych i przyjaciół, stwórz nowe arcydzieło rybne, nieznacznie zmieniając przepis na klasyczną sałatkę.
Snow MaidenAuthor avatar
autor przepisu
4 miejsce w konkursie najlepsze z nowych przepisów-wszyscy są zaangażowani!

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 26 % 6 g
tłuszcze 43 % 10 g
węglowodany 30 % 7 g
137 kcal
IG: 43 / 0 / 57

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić śledzie pod futrem bez ziemniaków? Przygotujemy niezbędne składniki zgodnie z listą produktów. Gotuj marchewkę z burakami i jajkiem. Rośliny okopowe zaleca się wcześniej przetworzyć termicznie. Śledź "zamienia się" w filet. Obierz cebulę. Granat rozbieramy na ziarna.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Drobno posiekaj czerwoną cebulę na kawałki. Wkładamy przedmiot do miski i posypujemy szczyptą cukru, mieszamy.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Polędwica śledzia jest kruszona w kostkę. Przenieś cięcie do cebuli.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj około łyżeczki majonezu i wymieszaj składniki.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wynikową kompozycję rybną umieszczamy pierwszą warstwą sałatki.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pocieraj jajko. Tworzymy drugą warstwę. Możesz go posolić. Przykryj warstwę sosem (majonezem).

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Pocieramy gotowaną marchewkę. Przykryj warstwę jajka wiórkami marchwi, posmaruj majonezem.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Robimy to samo z gotowanymi burakami.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Przykryj śledzie pod futrem rubinowymi ziarnami granatu. Możesz po prostu rozrzucić je na powierzchni lub ułożyć w ciasnym rzędzie (według własnego uznania).

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Ostrożnie zdejmij pierścień do serwowania. Warto zauważyć, że nie trzeba podawać takiej sałatki "spod noża", musi być nasycona. Usuwamy sałatkę na półce lodówki. Śledzie trzymamy pod futrem przez godzinę.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Chętnie spróbujemy śledzia pod futrem z granatem bez ziemniaków! Miłej przekąski dla wszystkich i świetnego świątecznego nastroju!

warstwowa Sałatka śledziowa pod futrem jest najpopularniejszym gastronomicznym "przybyszem" na świątecznych przyjęciach. Klasyczna wersja gotowania tego dania rybnego od dawna uległa zmianom, odmiany śledzia pod futrem pozwalają eksperymentować z sałatką według własnego gustu i preferencji kulinarnych. Oferuję krok po kroku przepis na śledzie pod futrem, w którym nie ma ziemniaków. Danie zachwyci zwykłych ludzi, którzy z tego czy innego powodu nie lubią tej rośliny okopowej w żadnej formie. Ale granat jest obecny w sałatce. Jasne ziarna granatu służą nie tylko jako dekoracja sałatki, ale także nadają jej pikantny smak w postaci kwaśności. Użyj pierścieni do serwowania sałatek, aby "dopasować" śledzie pod futrem na uroczyste wydarzenie (14 lutego, Nowy Rok, 23 lutego itp.)

lepiej zrobić własny majonez. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe przepisy na domowy majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Granat - 52   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Śledź w oleju roślinnym - 301   kcal/100g
  • Śledź w śmietanie - 97   kcal/100g
  • Śledź w sosie pomidorowym - 159   kcal/100g
  • Śledzie wędzone na gorąco - 215   kcal/100g
  • Śledzie marynowane - 192   kcal/100g
  • Śledź świeży - 161   kcal/100g
  • Śledzie solone - 217   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy