skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki. Wstępnie ugotuj filet z kurczaka i jajka.
Krok 2:
Arbitralnie posiekaj pieczarki i cebulę.
Krok 3:
Wlej olej roślinny na patelnię i podgrzej na dużym ogniu, a następnie zmniejsz średni i usmaż pieczarki.
Krok 4:
Następnie dodaj do nich cebulę i smaż do miękkości. Następnie umieść patelnię w zimnej wodzie, aby szybciej ostygła.
Krok 5:
Na tarce z dużymi otworami zetrzyj twardy ser i jajka. Część sera odkładamy osobno do dekoracji.
Krok 6:
Filet z kurczaka kroimy w przypadkowej kolejności.
Krok 7:
Orzechy włoskie obieramy ze skorupek i przegród, siekamy je nożem. Gotowe składniki wkładamy do dużego talerza do mieszania-filet z kurczaka, jajka, ser, orzechy włoskie.
Krok 8:
Zieloni-pietruszka, koperek lub szczypiorek (co masz) drobno posiekaj i dodaj do tego samego talerza.
Krok 9:
Dopraw sałatkę majonezem i wymieszaj. Następnie spróbuj soli, w razie potrzeby sól i wymieszaj.
Krok 10:
Bierzemy danie, na którym podamy sałatkę. Na środku kładziemy szklankę i układamy sałatkę w kółko ze zjeżdżalnią, ubijając ją łyżką.
Krok 11:
Następnie delikatnie obracając wokół koła, wyjmij szklankę.
Krok 12:
Udekoruj sałatkę. Najpierw rozprowadzamy twardy ser na wszystkich powierzchniach, które do tego zostawiliśmy.
Krok 13:
Pokrój oliwki wzdłuż na dwie części. Wizualnie podziel sałatkę na 5 segmentów i rozłóż kwiaty z oliwek, delikatnie wciskając je w sałatkę. Możesz najpierw ułożyć 5 górnych płatków, aby równomiernie rozprowadzić je na powierzchni sałatki, a następnie pozostałe płatki.
Krok 14:
Dekorujemy wolną przestrzeń między kwiatami zielenią, jeśli jest pietruszka, rozłóż liście lub gałązki koperku. Mam zieloną cebulę, pokroiłem ją o długości około 5 cm i rozłożyłem na kilka kawałków.
Krok 15:
Do dekoracji środka kwiatów użyłem drobno posiekanego pomidora, możesz użyć czerwonej papryki lub słodkiej kukurydzy na żółty środek. Nie włączyłem ich do składników.
Krok 16:
Sałatka Leśna jest gotowa, można ją podać. Już po sesji fotograficznej pojawiła się myśl, że można było wyśrodkować na dnie naczynia, a także zbudować kwiat. Ale wszystko zostało już zrobione ))). Smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester o zawartości tłuszczu 50 % - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Oliwki - 166 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g