ciepła sałatka z cielęciny

Ta sałatka może być również podawana na zimno! Sałatka okazuje się bardzo satysfakcjonująca.
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 16 % 7 g
tłuszcze 82 % 37 g
węglowodany 2 % 1 g
355 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 50 min

1. Umyj paprykę, usuń nasiona i pokrój w paski.
2. Umyj pieczarki, pokrój na połówki lub ćwiartki w zależności od wielkości.
3. Gotuj fasolę i grzyby w osolonej wodzie do miękkości.
4. Mięso umyć, pokroić w cienkie plasterki i smażyć na oleju roślinnym z obu stron, aż będzie ugotowane.
5. Dodaj grzyby i fasolę na patelnię, podgrzewaj wszystko razem przez około 3 minuty.
6. Ozdoba. Umyj liście sałaty i ułóż na talerzu.
7. Połącz mięso i warzywa, sól, pieprz, dopraw majonezem i wymieszaj. Rozłóż na liściach sałaty.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Cielęcina-mostek - 213   kcal/100g
  • Polędwica cielęca - 158   kcal/100g
  • Cielęcina-noga - 161   kcal/100g
  • Cielęcina-szynka - 108   kcal/100g
  • Kotlet cielęcy z kością - 188   kcal/100g
  • Sznycel cielęcy - 162   kcal/100g
  • Cielęcina-część grzbietowa - 210   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sałata liściasta - 14   kcal / 100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Fasolka szparagowa - 24   kcal/100g

Podobne przepisy