ciepła sałatka z cielęciny
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Umyj paprykę, usuń nasiona i pokrój w paski.
2. Umyj pieczarki, pokrój na połówki lub ćwiartki w zależności od wielkości.
3. Gotuj fasolę i grzyby w osolonej wodzie do miękkości.
4. Mięso umyć, pokroić w cienkie plasterki i smażyć na oleju roślinnym z obu stron, aż będzie ugotowane.
5. Dodaj grzyby i fasolę na patelnię, podgrzewaj wszystko razem przez około 3 minuty.
6. Ozdoba. Umyj liście sałaty i ułóż na talerzu.
7. Połącz mięso i warzywa, sól, pieprz, dopraw majonezem i wymieszaj. Rozłóż na liściach sałaty.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Cielęcina-mostek - 213 kcal/100g
- Polędwica cielęca - 158 kcal/100g
- Cielęcina-noga - 161 kcal/100g
- Cielęcina-szynka - 108 kcal/100g
- Kotlet cielęcy z kością - 188 kcal/100g
- Sznycel cielęcy - 162 kcal/100g
- Cielęcina-część grzbietowa - 210 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal / 100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Fasolka szparagowa - 24 kcal/100g