skład / składniki
metoda gotowania
Nazwa "język teściowej" została ustalona dla pikantnych potraw. Ale ponieważ coraz częściej znajdują się na liście ulubionych potraw i wrócimy do kolejnego z nich. Często zauważam, że najbardziej znane są metody przygotowania zimnej przekąski" język teściowej "z bakłażana i przygotowania na zimę" język teściowej " z cukinii. Ale kulinarny przepis na przygotowanie "języka teściowej" z bakłażana na zimę nie jest tak znany.
Cóż, jeśli ktoś nie jest zal, Poznaj się.
najpierw musimy przygotować sos. Aby to zrobić, zmiel pomidory i paprykę (oba) w maszynce do mięsa.
dodaj cukier, sól i ocet. Gotuj wszystko przez 20-30 minut.
a w tym czasie pokrój bakłażany na języki(Tworzywa sztuczne o grubości pół centymetra).
Dodaj do pomidorów i papryki i gotuj przez kolejne 15-20 minut, od czasu do czasu mieszając.
sterylizuj słoiki w odpowiednim czasie.
przed końcem gotowania dodaj posiekany czosnek (zmiażdżony lub zmiażdżony na prasie czosnkowej).
układamy w przygotowanych bankach, zwijamy.
odwróć i zawiń.
właściwie to wszystko.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g