Sałatka teściowa z bakłażana z pomidorami na zimę

tradycyjny i bardzo smaczny przepis. Spróbuj!
GeraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 90 % 9 g
40 kcal
IG: 56 / 0 / 44

metoda gotowania

Czas gotowania: 10 d

Nazwa "język teściowej" została ustalona dla pikantnych potraw. Ale ponieważ coraz częściej znajdują się na liście ulubionych potraw i wrócimy do kolejnego z nich. Często zauważam, że najbardziej znane są metody przygotowania zimnej przekąski" język teściowej "z bakłażana i przygotowania na zimę" język teściowej " z cukinii. Ale kulinarny przepis na przygotowanie "języka teściowej" z bakłażana na zimę nie jest tak znany.
Cóż, jeśli ktoś nie jest zal, Poznaj się.
najpierw musimy przygotować sos. Aby to zrobić, zmiel pomidory i paprykę (oba) w maszynce do mięsa.
dodaj cukier, sól i ocet. Gotuj wszystko przez 20-30 minut.
a w tym czasie pokrój bakłażany na języki(Tworzywa sztuczne o grubości pół centymetra).
Dodaj do pomidorów i papryki i gotuj przez kolejne 15-20 minut, od czasu do czasu mieszając.
sterylizuj słoiki w odpowiednim czasie.
przed końcem gotowania dodaj posiekany czosnek (zmiażdżony lub zmiażdżony na prasie czosnkowej).
układamy w przygotowanych bankach, zwijamy.
odwróć i zawiń.
właściwie to wszystko.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Bakłażany - 24   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Papryka ostra - 40   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy