lecho w powolnej kuchence na zimę z pomidorów i marchwi

Przygotuj bardzo smaczne lecho na zimę. W powolnej kuchence-łatwo i szybko! Po pojawieniu się w naszej kuchni multicookera gotuję lecho tylko w ten sposób. Zajmuje mniej czasu, jest prostszy, a wynik jest świetny!
NataAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 1 g
tłuszcze 25 % 3 g
węglowodany 67 % 8 g
66 kcal
IG: 63 / 0 / 38

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Umyj pomidory, usuń szypułki. Pokrój pomidory na ćwiartki, włóż je do miski blendera.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zmiel pomidory na puree.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Umyj i obierz łodygi i nasiona, pokrój paprykę na kawałki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Przelej przecier pomidorowy na patelnię wolnowaru. Obierz marchewki i zetrzyj na grubej tarce, dodaj do puree. Umieść tam sól.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj cukier, wlej olej słonecznikowy.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wszystko dokładnie wymieszaj.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Posyp posiekaną paprykę, wszystko ponownie wymieszaj.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Włącz powolną kuchenkę. Wybierz tryb & quot; gaszenie", czas - 40 minut. Gotuj z otwartą pokrywką.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    10 minut przed końcem programu wyciśnij czosnek przez prasę, wymieszaj.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    5 minut przed końcem wlej ocet.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Wlej gotowe lecho do sterylnych słoików, zwiń pokrywki. Ostudź w ciepłym miejscu. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g

Podobne przepisy