skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Usuń zieloną skórkę ze skórki arbuza
Krok 3:
Pokrój biały miąższ w paski
Krok 4:
Włóż kostki do garnka z zimną wodą i zagotuj, gdy woda się zagotuje gotuj przez około 10 minut.
Krok 5:
Syrop: wymieszaj cukier z wodą, zagotuj. Przenieś skórki do syropu, wygładź powierzchnię i pozostaw do ostygnięcia na 12 godzin. Następnie ponownie zagotuj, zmniejsz ogień i gotuj przez 15 minut. Pozostaw skórki arbuza do ostygnięcia na 12 godzin. Powtórz procedurę
Krok 6:
Powstałe cekaty przenieść do durszlaka, aby syrop stos. Przełóż na blachę do pieczenia posypaną cukrem. Podsuszyć
Krok 7:
Otrzymane w rezultacie: syrop i kandyzowane owoce!
Krok 8:
Oszczędnie: skórki arbuza często trafiają do kosza, chociaż robią świetne kandyzowane owoce. Przydatne: zrób to sam, wykonane bez konserwantów i wzmacniaczy smaku. Wielofunkcyjny: może być spożywany jako samodzielne danie lub stosowany jako dodatek do ciasta.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Skórki arbuza - 18 kcal/100g