kandyzowane skórki arbuza

domowe kandyzowane owoce to świetny wybór na słodycze! Smaczne i bez chemii). Bardzo smaczne i proste kandyzowane skórki arbuza. Długo przechowywane, lubiane przez wszystkich. Radzę gotować!
katyshaaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 43 g
168 kcal
IG: 0 / 5 / 95

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 D 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Usuń zieloną skórkę ze skórki arbuza

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój biały miąższ w paski

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Włóż kostki do garnka z zimną wodą i zagotuj, gdy woda się zagotuje gotuj przez około 10 minut.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Syrop: wymieszaj cukier z wodą, zagotuj. Przenieś skórki do syropu, wygładź powierzchnię i pozostaw do ostygnięcia na 12 godzin. Następnie ponownie zagotuj, zmniejsz ogień i gotuj przez 15 minut. Pozostaw skórki arbuza do ostygnięcia na 12 godzin. Powtórz procedurę

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Powstałe cekaty przenieść do durszlaka, aby syrop stos. Przełóż na blachę do pieczenia posypaną cukrem. Podsuszyć

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Otrzymane w rezultacie: syrop i kandyzowane owoce!

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Oszczędnie: skórki arbuza często trafiają do kosza, chociaż robią świetne kandyzowane owoce. Przydatne: zrób to sam, wykonane bez konserwantów i wzmacniaczy smaku. Wielofunkcyjny: może być spożywany jako samodzielne danie lub stosowany jako dodatek do ciasta.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Skórki arbuza - 18   kcal/100g

Podobne przepisy