Sałatka wegetariańska

dobry przepis na wakacje i na każdy dzień! Wegetariańskie futro przygotowane z wodorostów i majonezu śmietanowego jest łatwe. Danie nie pozostawia uczucia ciężkości. Zamiast kwaśnej śmietany możesz wziąć dowolny inny majonez bez użycia jajek. Wystarczy schłodzić sałatkę i jest gotowa do podania, ponieważ posiekane warzywa są już zmieszane z sosem!
MariaSAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 3 g
tłuszcze 33 % 6 g
węglowodany 50 % 9 g
109 kcal
IG: 78 / 0 / 22

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Obierz schłodzone gotowane ziemniaki, marchew i buraki. Przygotuj ser Adyghe i kapustę morską.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Połącz i wymieszaj wszystkie niezbędne składniki sosu. W razie potrzeby dodaj więcej zwykłej soli.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zetrzyj ziemniaki na drobnej tarce, dodaj 4 łyżki. sos, wymieszaj.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Włóż do formy, spłaszcz, lekko zagęść.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Ułóż warstwę "majonezu" (2-3 łyżki stołowe), spłaszcz. Posiekaj kapustę morską nożem lub pokrój nożyczkami, aby nie było długich & quot; nici & quot;. Ułóż warstwę.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dalej jest warstwa startego sera Adyghe.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Gotowaną marchewkę również pocieramy na drobnej tarce mieszamy z łyżką & quot; majonezu & quot;. Rozprowadź następną warstwę. Możesz wziąć więcej marchewek lub w ogóle ich nie używać.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wymieszaj resztę sosu z gotowanymi burakami startymi na drobnej tarce, ułóż ostatnią warstwę, spłaszcz. Przez godzinę sałatkę należy przechowywać w lodówce, schłodzić.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Oprócz ogólnej dużej formy można złożyć & quot; futro & quot; partiami, używając kształtowanych metalowych form lub zwykłej plastikowej butelki przyciętej na obu końcach, aby uzyskać cylinder.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Taka prezentacja efektownie & quot;zaprezentuje & quot; warstwy" futra & quot;.

futro dla wegetarian!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Kurkuma - 325   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Kapusta morska - 5   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Musztarda gotowa - 418   kcal/100g
  • Ser Adyghe - 240   kcal/100g

Podobne przepisy