skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Obierz schłodzone gotowane ziemniaki, marchew i buraki. Przygotuj ser Adyghe i kapustę morską.
Krok 2:
Połącz i wymieszaj wszystkie niezbędne składniki sosu. W razie potrzeby dodaj więcej zwykłej soli.
Krok 3:
Zetrzyj ziemniaki na drobnej tarce, dodaj 4 łyżki. sos, wymieszaj.
Krok 4:
Włóż do formy, spłaszcz, lekko zagęść.
Krok 5:
Ułóż warstwę "majonezu" (2-3 łyżki stołowe), spłaszcz. Posiekaj kapustę morską nożem lub pokrój nożyczkami, aby nie było długich & quot; nici & quot;. Ułóż warstwę.
Krok 6:
Dalej jest warstwa startego sera Adyghe.
Krok 7:
Gotowaną marchewkę również pocieramy na drobnej tarce mieszamy z łyżką & quot; majonezu & quot;. Rozprowadź następną warstwę. Możesz wziąć więcej marchewek lub w ogóle ich nie używać.
Krok 8:
Wymieszaj resztę sosu z gotowanymi burakami startymi na drobnej tarce, ułóż ostatnią warstwę, spłaszcz. Przez godzinę sałatkę należy przechowywać w lodówce, schłodzić.
Krok 9:
Oprócz ogólnej dużej formy można złożyć & quot; futro & quot; partiami, używając kształtowanych metalowych form lub zwykłej plastikowej butelki przyciętej na obu końcach, aby uzyskać cylinder.
Krok 10:
Taka prezentacja efektownie & quot;zaprezentuje & quot; warstwy" futra & quot;.
futro dla wegetarian!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Kurkuma - 325 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Kapusta morska - 5 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Musztarda gotowa - 418 kcal/100g
- Ser Adyghe - 240 kcal/100g