skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki. Aby przygotować sałatkę, zajęło minimum czasu, dzień wcześniej upiekłem pierś z kurczaka (do sałatki potrzebowałem 1 fileta) i ugotowałem jajka. W razie potrzeby filet z kurczaka można po prostu ugotować w wodzie.
Krok 2:
Warstwa 1. Pokrój filet z kurczaka w kostkę, połóż na talerzu i uformuj huśtawkę kukurydzy. Smarujemy majonezem.
Krok 3:
Warstwa 2. Zetrzyj jajka na drobnej tarce i rozłóż filet na wierzchu. Przykryj majonezem.
Krok 4:
Warstwa 3. Cebulę pokroić w drobną kostkę i ułożyć na wierzchu, ze względu na warstwę majonezu praktycznie nie widać cebuli, ale tam jest:) jeśli to konieczne, przykryj majonezem.
Krok 5:
Warstwa 4. Zetrzyj ser na drobnej tarce i rozłóż na wierzchu, sprawiając, że powierzchnia jest lekko wypukła. Przykryj majonezem.
Krok 6:
Warstwa 5. A teraz zabawa. Rozłóż warstwę kukurydzy, najlepiej, jeśli ziarna kukurydzy są duże, proces będzie znacznie szybszy.
Krok 7:
Udekoruj sałatkę piórami zielonej cebuli. Aby to zrobić, pokrój pióro wzdłuż jednej strony i rozłóż kukurydzę na sałatce, przymocuj do majonezu. Nasza sałatka jest gotowa. Możesz podać do stołu. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser"Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kukurydza cukrowa w puszkach - 79 kcal/100g
- Papryka ostra mielona - 21 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g