pomidory do barszczu na zimę z papryką

pyszny i bogaty dodatek do barszczu! Pomidory z papryką do barszczu na zimę nie będą trudne do przygotowania, ponieważ stosuje się Niedrogi i prosty zestaw produktów. Takie tankowanie jest bardzo wygodne i przydatne. Mając go pod ręką, możesz zapomnieć o koncentracie pomidorowym!
PerłaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 80 % 4 g
23 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić pomidory z papryką na barszcz na zimę? Przygotuj wszystkie produkty. Jeśli używasz warzyw z ogrodu, sos pomidorowy z pewnością okaże się bogatszy. Pomidory do przepisu wziąłem odmiany & quot; Różowy & quot;, są słodkawe w smaku i bardzo soczyste. Użyłem soli Adyghe, zawiera pewną ilość aromatycznych przypraw, z tego sos stał się tylko bardziej aromatyczny.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Usuń łodygi z pomidorów, umyj wszystkie warzywa pod bieżącą czystą wodą. Osusz je papierowymi serwetkami lub ręcznikiem. W razie potrzeby wraz z papryką można użyć papryki chili, a następnie gotowe danie okaże się wyspiarskie i pikantne w smaku. Tym razem wziąłem 3 strąki ostrej papryki do przepisu.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój pomidory na dwie lub cztery części, aby wygodniej było je przetwarzać w przyszłości. Usuń miejsca, w których przymocowano łodygę za pomocą noża. Pokrój paprykę na pół, usuń wszystkie nasiona i białe smugi wewnątrz warzywa.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Następnie musisz przetworzyć pomidory i paprykę, możesz to zrobić za pomocą maszynki do mięsa lub blendera (zwykle używam maszynki do mięsa). Więc posiekaj pomidory.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zrób to samo z papryką.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    W dużym garnku lub filiżance wyślij skręcone warzywa i dodaj sól. Wszystko dokładnie wymieszaj, spróbuj sosu. Jeśli brakuje ci soli, dodaj trochę soli. Umieść sos pomidorowy na kuchence i po ugotowaniu gotuj na małym ogniu przez około 15 minut(nie zapomnij czasami mieszać).

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    W międzyczasie wysterylizuj słoiki i pokrywki. Wybierz dowolną dogodną dla siebie metodę, możesz to zrobić w piekarniku, kuchence mikrofalowej lub w łaźni wodnej. Wlej gotowy sos barszczowy do sterylnych słoików i zwiń pokrywki. Odwróć słoiki do góry nogami i pozostaw pod ciepłym kocem lub ręcznikiem, aż całkowicie ostygną w temperaturze pokojowej. Zostawiam na około jeden dzień.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Umieść przedmiot w spiżarni, piwnicy lub innym chłodnym miejscu w celu długotrwałego przechowywania.

jeśli chcesz szybko i smacznie ugotować barszcz, użyj sosu pomidorowo-paprykowego. Dzięki temu dodatkowi Twoje pierwsze danie będzie najsmaczniejsze i najjaśniejsze!

w sosie do barszczu możesz opcjonalnie użyć czosnku, okaże się jeszcze bardziej aromatyczny. Aby to zrobić, przełóż obrane ząbki czosnku przez maszynę do mięsa lub prasę czosnkową i zagotuj razem z pomidorami i papryką (krok numer 6).

sos pomidorowy z papryką byłby świetnym dodatkiem do pierogów lub manti.

musisz spróbować!

smacznego!

jak obliczyć liczbę puszek, dlaczego puszki eksplodują i jak tego uniknąć, a także sekrety i hacki życia, przeczytaj artykuł o przygotowaniach na zimę.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy