skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Umyj jabłka, usuń ogony i rdzeń.
Krok 3:
Obierz skórę.
Krok 4:
Pokroić na kawałki.Miąższ jabłkowy przepuszczamy przez tarkę i posypujemy cukrem, dokładnie mieszając oba składniki. Jeśli sama odmiana jabłek jest słodka, zaleca się dodanie mniejszej ilości cukru. W związku z tym, jeśli nie są prawie słodkie, będziesz musiał dodać większą część cukru niż wskazano w kompozycji.
Krok 5:
Pozostaw starte i kandyzowane jabłka na 10 minut, aby wyodrębnić soki. Po zebraniu soku wlej go wraz z jabłkami do szerokiego pojemnika i umieść na kuchence. Zaczynamy gotować, ustawiamy ogień na słaby.
Krok 6:
W miarę gotowania masa jabłkowa stanie się gęstsza i bardziej przejrzysta. Musisz stale go monitorować i zatrzymać proces, gdy konfitura z jabłek osiągnie odpowiedni stan. Tuż przed końcem gotowania wlej cynamon do masy i wymieszaj łyżką.
Krok 7:
Wciąż gorący konfitura, natychmiast przenieś do wysterylizowanych słoików. Słoiki, podobnie jak pokrywki, należy gotować we wrzącej wodzie przez ponad 10 minut. Przechowuj tyle, ile chcesz i ciesz się!
Krok 8:
Smacznego!
obrane jabłka kroimy na kawałki, wycinając cały nadmiar, od ogonów po nasiona. Miąższ jabłkowy przepuszczamy przez tarkę i posypujemy cukrem, dokładnie mieszając oba składniki. Jeśli sama odmiana jabłek jest słodka, zaleca się dodanie mniejszej ilości cukru. W związku z tym, jeśli nie są prawie słodkie, będziesz musiał dodać większą część cukru niż wskazano w kompozycji.
pozostaw starte i kandyzowane jabłka na 10 minut, aby wyodrębnić soki. Po zebraniu soku wlej go wraz z jabłkami do szerokiego pojemnika i umieść na kuchence. Zaczynamy gotować, ustawiamy ogień na słaby.
w miarę gotowania masa jabłkowa stanie się gęstsza i bardziej przejrzysta. Musisz stale go monitorować i zatrzymać proces, gdy konfitura z jabłek osiągnie odpowiedni stan. Tuż przed końcem gotowania wlej cynamon do masy i wymieszaj łyżką.
wciąż gorący konfitura, natychmiast przenieś do wysterylizowanych słoików. Słoiki, podobnie jak pokrywki, należy gotować we wrzącej wodzie przez ponad 10 minut. Przechowuj tyle, ile chcesz i ciesz się!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g