skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić sałatkę z wędzonym różowym łososiem? Przede wszystkim przygotuj wszystkie niezbędne produkty zgodnie z listą. Możesz użyć dowolnych arkuszy sałaty, takich jak Góra Lodowa, Romain, Batavia, sałata, Korn i inne.
Krok 2:
Liście sałaty dokładnie umyj i osusz papierowymi serwetkami, aby pozbyć się nadmiaru wilgoci. Dowolnie posiekaj liście lub pokrój nożem na duże fragmenty.
Krok 3:
Obierz cebulę i spłucz. Użyłem czerwonej cebuli do sałatki, wygląda jaśniej i apetycznie w gotowym naczyniu, poza tym ma łagodniejszy smak w przeciwieństwie do zwykłej cebuli i jest idealny do mieszanek warzywnych. Odmiany takie jak biała sałata lub szalotka są również idealne. Pokrój cebulę w cienkie półpierścienie lub pierścienie i wyślij do salaterki.
Krok 4:
Umyj i osusz pomidory i ogórki. Pokrój warzywa dowolnie, jak chcesz. Zwykle kroję ogórki na sałatkę w plasterki, podobnie jak pomidory.
Krok 5:
Awokado umyj, pokrój na pół i usuń pestkę. Następnie uwolnij go ze skórki i pokrój w drobną kostkę. Wyślij do wszystkich komponentów.
Krok 6:
Ryba wędzona na gorąco (Dowolna czerwona, mój łosoś) rozbij ręce na małe kawałki i dodaj górną warstwę do sałatki. Wyciśnij sok z połowy cytryny na wierzch.
Krok 7:
Dodaj mieszankę mielonej papryki i sól do smaku. W razie potrzeby dodaj trochę oliwy z oliwek lub rafinowanego oleju roślinnego. Awokado i czerwona wędzona ryba są tłuste same w sobie, więc polecam stosowanie olejów do tej sałatki do minimum. Na koniec posyp sałatkę świeżymi, drobno posiekanymi ziołami. Użyłam zieleniny z zamrażarki: odrobiny koperku i mieszanki aromatycznych ziół prowansalskich.
udekoruj sałatkę gałązką pietruszki lub koperku. Przed podaniem dokładnie wymieszaj sałatkę, odstaw na 2-5 minut, ponownie wymieszaj i podawaj.
możesz użyć dowolnej ryby do sałatki, może to być pstrąg, różowy łosoś, łosoś i tak dalej. Wziąłem rybę wędzoną na gorąco, gotowaną w domu według tego przepisu:
wędzony na gorąco stek z czerwonej ryby
. W ten sposób możesz wędzić każdą rybę z rodziny łososiowatych.
sałatka jest jasna, zdrowa i pyszna!
smacznego!
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Awokado - 208 kcal/100g
- Gotowany różowy łosoś - 168 kcal/100g
- Różowy łosoś świeży - 142 kcal/100g
- Łosoś różowy - 169 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Pomidory koktajlowe - 15 kcal/100g
- Liście sałaty - 12 kcal/100g