Sałatka z wędzonym różowym łososiem i warzywami

na wakacje, pikantne, jasne, soczyste, niezrównane pyszne! Sałatka z wędzonym różowym łososiem jest przygotowywana przez 10 minut, a dzięki tej kompozycji produktów okazuje się bardzo udana, poza tym bez majonezu. Awokado i czerwona ryba są po prostu stworzone dla siebie, a z dodatkiem innych świeżych warzyw jest to przepyszna bomba witaminowa.
PerłaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 4 g
tłuszcze 63 % 12 g
węglowodany 16 % 3 g
138 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić sałatkę z wędzonym różowym łososiem? Przede wszystkim przygotuj wszystkie niezbędne produkty zgodnie z listą. Możesz użyć dowolnych arkuszy sałaty, takich jak Góra Lodowa, Romain, Batavia, sałata, Korn i inne.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Liście sałaty dokładnie umyj i osusz papierowymi serwetkami, aby pozbyć się nadmiaru wilgoci. Dowolnie posiekaj liście lub pokrój nożem na duże fragmenty.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Obierz cebulę i spłucz. Użyłem czerwonej cebuli do sałatki, wygląda jaśniej i apetycznie w gotowym naczyniu, poza tym ma łagodniejszy smak w przeciwieństwie do zwykłej cebuli i jest idealny do mieszanek warzywnych. Odmiany takie jak biała sałata lub szalotka są również idealne. Pokrój cebulę w cienkie półpierścienie lub pierścienie i wyślij do salaterki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Umyj i osusz pomidory i ogórki. Pokrój warzywa dowolnie, jak chcesz. Zwykle kroję ogórki na sałatkę w plasterki, podobnie jak pomidory.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Awokado umyj, pokrój na pół i usuń pestkę. Następnie uwolnij go ze skórki i pokrój w drobną kostkę. Wyślij do wszystkich komponentów.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Ryba wędzona na gorąco (Dowolna czerwona, mój łosoś) rozbij ręce na małe kawałki i dodaj górną warstwę do sałatki. Wyciśnij sok z połowy cytryny na wierzch.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dodaj mieszankę mielonej papryki i sól do smaku. W razie potrzeby dodaj trochę oliwy z oliwek lub rafinowanego oleju roślinnego. Awokado i czerwona wędzona ryba są tłuste same w sobie, więc polecam stosowanie olejów do tej sałatki do minimum. Na koniec posyp sałatkę świeżymi, drobno posiekanymi ziołami. Użyłam zieleniny z zamrażarki: odrobiny koperku i mieszanki aromatycznych ziół prowansalskich.

udekoruj sałatkę gałązką pietruszki lub koperku. Przed podaniem dokładnie wymieszaj sałatkę, odstaw na 2-5 minut, ponownie wymieszaj i podawaj.

możesz użyć dowolnej ryby do sałatki, może to być pstrąg, różowy łosoś, łosoś i tak dalej. Wziąłem rybę wędzoną na gorąco, gotowaną w domu według tego przepisu: wędzony na gorąco stek z czerwonej ryby . W ten sposób możesz wędzić każdą rybę z rodziny łososiowatych.

sałatka jest jasna, zdrowa i pyszna!

smacznego!

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Awokado - 208   kcal/100g
  • Gotowany różowy łosoś - 168   kcal/100g
  • Różowy łosoś świeży - 142   kcal/100g
  • Łosoś różowy - 169   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Pomidory koktajlowe - 15   kcal/100g
  • Liście sałaty - 12   kcal/100g

Podobne przepisy