domowy keczup z soku pomidorowego
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebne składniki. W razie potrzeby możesz dodać suszone zioła do smaku. Dodałam bazylię i oregano, szczyptę pieprzu cayenne i szczyptę cynamonu, ale to wszystko niekoniecznie wystarczy, aby dodać sól i pieprz.
Krok 2:
Wlej cukier na patelnię i umieść na średnim ogniu.
Krok 3:
Gdy cukier stopi się w 2/3, wlej sok pomidorowy.
Krok 4:
Część cukru stwardnieje, ale po podgrzaniu stopi się. Dodaj sól, pieprz i przyprawy do smaku.
Krok 5:
Gotuj, aż zgęstnieje przez 5-7 minut.
Krok 6:
Nasz sos jest gotowy. Podawaj z mięsem, rybą lub po prostu smażonymi ziemniakami. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Sok pomidorowy - 21 kcal/100g
- Pieprz cayenne - 318 kcal/100g